religionsfrihed

Udtrykket ”anerkendelse” har mange definitioner, men i hver er ordet ”bekræftelse” et vigtigt element. Religiøs anerkendelse – som fandt sted for Scientology Kirken i yderligere tre nationer i løbet af 2017 – er en anerkendelse af de rettigheder og friheder, der er forbundet med religiøse udøvelser for alle. For scientologer i disse nationer, er bekræftelsen af deres religiøse frihed belønningen for årvågenhed.

Religionsfrihed

religionsfrihed

Mexicos våbenskjold
MEXICO
Colombias våbenskjold
COLOMBIA
Makedoniens våbenskjold
MAKEDONIEN

Den officielle religiøse anerkendelse af Scientology Kirken blev underskrevet som lov af regeringer i Mexico, Colombia og Makedonien i 2017, begivenheder, der i hvert land markerede en historie om religiøs dedikering til de åndelige værdier fra Kirken og dets mission for at skabe et bedre samfund for alle.

Erklæringen i Mexico gør den 30. oktober 2017 til en speciel årsdag for Kirken, en der afspejler et langt engagement for at forbedre liv. Mexicos første Scientology organisationer blev etableret i 1975. Nu, med en 35 år lang historie med Scientology aktiviteter igennem hele landet, har Kirken oplevet en hurtig ekspansion af dens menigheder.

VIVA SCIENTOLOGY
VIVA SCIENTOLOGY Den 30. oktober 2017, gav Mexicos Indenrigsministerium officielt Scientology Kirken i Mexico fuld religiøs anerkendelse.
Scientology anerkendelse i Mexico
Scientology anerkendelse i Colombia
Scientology anerkendelse i Makedonien

Scientologer i Mexico City arbejdede sammen for at etablere og åbne den første Ideelle Scientology kirke i Mexico i 2010 på Juarez Boulevard i det historiske centrum. Den ligger ved siden af Mexicos kunstpalads, landets højesteret, nationalbanken og det nationale palads.

Indvielsen af den Ideelle Scientology kirke skabte et nationalt hovedkvarter for de mange humanitære programmer, der er sponseret af Kirken, som nu er nået ud til millioner af mennesker i Mexico og bragte hjælp til dem, der leder efter forandring i deres personlige liv og forbedringer i deres lokalsamfund.

I Kirkens arbejde med landets borgere, dets politi og de lokale regeringsledere, har scientologer bragt kraftfulde programmer om menneskerettigheder og programmer mod stoffer for at gøre noget ved de sociale dårligdomme, og Kirkens Frivillige Hjælpere har givet katastrofehjælp ud igennem hele nationen. Disse humanitære initiativer afspejler religionens urokkelige dedikering til både det åndelige velbefindende og folkets velbefindende i Mexico.

I anerkendelse deraf indskrev indenrigsministeren Scientology Kirken i Mexico i det føderale register over anerkendt religioner og anerkendte kirken som en organisation, der udelukkende er engageret i religiøse mål med fuldt ud etablerede skrifter, praksisser, ceremonier og en kirkelig struktur.

Den nationale Scientology Kirke i Mexico
NYE KIRKER Den nationale Scientology Kirke i Mexico i hjertet af Mexico City.

Den religiøse anerkendelse i 2017 i Colombia skete, idet nationen selv oplevede en bemærkelsesværdig forvandling og helbredelse. Slutningen på en blodig borgerkrig i 2016 og succeser mod narkohandel har gjort landet i stand til at skille sig af med et omdømme som et hjem for en humanitær krise.

Med etableringen af en Ideel Scientology kirke i landets hovedstad Bogotá i 2015, har scientologer arbejdet hårdt for at skabe et bedre Colombia for den fremtidige generation. I dag, med fred i Colombia, er der gang i turismen, narkohandelen er nede, og krænkelser af menneskerettighederne er ikke længere almindelig praksis. Vold er på sit laveste niveau i årtier. Af mange grunde er landets forvandling kendt som ”Det colombianske mirakel”.

Med de colombianske scientologers arbejde fra hovedkvarteret i deres Ideelle kirke, har de hjulpet med at skabe et nyt spor ved at give borgerne de etiske og moralske værdier, der er indeholdt i Vejen til lykke og kirke-sponserede undervisningsprogrammer i menneskerettigheder, sammen med de åndelige tjenester Scientology giver til lokalsamfundet der. Den unge religion er vokset over hele verden på grund af dens fantastiske indvirkning.

MENNESKERETTIGHEDER FOR ALLE Det kirke-sponserede menneskerettighedsinitiativ er en græsrodsbevægelse i Latinamerika

Den fulde religiøse anerkendelse af Scientology, der blev givet i maj 2017, anerkendte at Scientology Kirken i Colombia tildeles alle rettigheder, som den er berettiget til som en verdensreligion, og som også ”gør det muligt for institutions- og offentlig udvikling af entitetens religiøse aktiviteter,” som er anført i en nylig Brigham artikel fra Young University Law Review, ”Lov og religion i Colombia”. Rapporten sagde, at erklæringen i Colombia ”indikerer, at disse entiteter fortjener speciel anerkendelse for deres bidrag til gavn for samfundet.”

Scientology Kirken i Bogotá
NYE KIRKER Scientology Kirken i Bogotá

Mere end 9.500 km væk i Makedonien, hvor en Scientology mission først blev etableret i den gamle hovedstad Skopje i 1998, har der været lignende historier med strid og uro, borgerkrig, naturkatastrofer, landets uafhængighed fra Jugoslavien, en krise med flygtninge fra krigen i Kosovo og fortsatte kampe om politisk lederskab.

Men anstrengelserne og værdierne, der udvises af scientologer, som står for menneskerettigheder og moralske beslutninger, har hjulpet til at opfordre til fred og enhed inden for nationen. I harmoni med Kirkens historie i Makedonien, fandt et stort fremskridt sted i april 2017 med en erklæring fra regeringen, der skænkede Kirken samme status som alle andre makedonske religioner.