29. APRIL, 2017 / MIAMI, FLORIDA

Magiske Miami

Scientology Kirken i Miami blev åbnet til den muntre tropiske rytme fra det sydlige Florida, som bragte tusinder sammen for at fejre indvielsen og udvidelsen af Kirkens humanitære kampagner.

Midt i en gylden byge af konfetti
MIDT I EN GYLDEN BYGE AF KONFETTI David Miscavige åbner officielt den betagende Scientology Kirke i Miami, mens tusinder af scientologer og gæster fejrer, det øjeblik deres nye hjem i den magiske by kom til live.

Med havbriser der afkølede syd Floridas eftermiddags himmel og en skare på 2.000, der svingede til en salsa rytme, åbnede den nye Scientology Kirke i Miami dørene op, sent i april i 2017, midt i en kadre af humanitære helte og en ånd af at føle sig velkommen fra dens mange latinamerikanske emigranter, som kalder Miami ”Frihedens by”.

Den ligger langs, hvad der for de lokale er kendt som South Dixie Highway, hvor omkring 70.000 biler kører forbi hver dag, og den syv-etagers, 4.600 m² store facilitet, som Kirken har restaureret som et moderne ikon for forvandling, er blevet, i følge ordene fra Miamis borgmester Tomás Regalado: ”et holdepunkt for lokalsamfundet, levende med frivilligt arbejde.”

Den nye bygning i Miami ligger omkring 5 timer syd fra Scientology verdens åndelige hovedsæde i Clearwater og er designet til ikke blot at bringe personer til videregående stadier af åndelig frihed, men også som et humanistisk center til at lancere programmer, der bekæmper stofmisbrug og analfabetisme, fremmer menneskerettighederne og sender frivillige hold til krisezoner og katastrofeområder over hele verden.

Og mens kirken i Miami har ligheder med andre Scientology kirker, der står på begge Jordens halvkugler, så afspejler den tropiske ejendom i Florida USA’s sydstaters særlige lokale karakter – på samme måde som de andre kirker i dusinvis af andre byer reflekterer deres kultur- og samfundsværdier fra de steder hvor, religionen blomstrer.

Miami var en af de tidlige forposter, i hvad der er blevet en accelererende verdensomspændende ekspansion for Scientology. Den åbnede sin første kirke i regionen for den magiske by i marts 1957 og er vokset i løbet af de sidste 60 år til et knudepunkt for humanitære initiativer, der virker som en modgift på kroniske og akutte sociale problemer. Dette nye hjem tilbyder et springbræt for lokale programmer, der omfatter partnerskaber med kirker, ungdomsgrupper i lokalsamfundet, dommere og politibetjente i deres mission for at implementere undervisning om stoffer til de unge. Alt i alt har Stoffri Verden-programmet, der er sponseret af Kirken, nu gjort en dramatisk forskel i livet hos omkring 35.000 personer i Miami-området.

David Miscavige bød velkommen til den entusiastiske skare og beskrev Miamis nye kirke som: ”et majestætisk skib (der) … sejler for hele menneskeheden.”

Begejstrede deltagere
BEGEJSTREDE DELTAGERE Scientologer, lokale politikere og gæster nyder hvert aspekt af bygningen, idet de strømmer gennem Kirkens nye hjem.

At regionen i det sydlige Florida er blevet en grobund for menneskerettigheds-overtrædelser har været med til at tilskynde kirkens dedikerede anstrengelser for at komme ud med oplysningskampagner om menneskehandel og overgreb indenfor psykiatrien, som til dags dato har nået ud med budskabet om håb til 5 millioner mennesker gennem informationsvideoer på Miamis spanske tv-kanaler samt som gæster i radioprogrammer på bedste sendetid.

Dignitarer omfattede borgmesteren Tomás Regalado; tidligere amerikansk kongresmedlem Lincoln Diaz-Balart fra det 21. kongresdistrikt; Tamara Batalha, direktør for undervisningsprogrammer i Miami-Dade County og Eduardo Sabillon, narkoforebyggende vejleder i Miami. De talte hver om Kirkens humanitære programmer.

”For mig er Scientology Kirken meget enkel,” fortalte borgmester Regalado publikum. ”I lærer, I arbejder, I tænker positivt, og I hjælper folk. På grund af det og af mange andre grunde passer I perfekt i vores by.

”Miami er en indgang til den amerikanske drøm. Og I har nu åbnet dørene ved at forvandle en kold, steril bygning til et center fyldt med liv. Jeres mange timers frivilligt arbejde vil forandre liv ... Så alt, hvad jeg beder om, er, at I giver os endnu flere af jeres timer – ti tusind, tyve tusind. Jeg vil tage, hvad jeg kan få. Det er, hvad vi gerne vil have fra Scientology Kirken.”

Tidligere kongresmedlem Diaz-Balart talte om en gensidig lidenskab for at få gang i menneskerettigheder og frihed, en ånd, der gennemsyrede dagens event.

”Jeg blev født i Cuba, og da jeg var fire år gammel, flygtede min familie fra kommunismen til USA,” sagde han. ”Da jeg første gang mødte medlemmer fra jeres Kirke ved en konference om menneskerettighederne i Washington, D.C., vidste jeg, at jeg havde mødt nogle helt specielle folk. Senere da jeg tog hen for at tale med jeres menneskerettigheds­afdeling, sagde I ikke: ’Vi vil have at du hjælper os.’ I spurgte: ’Hvordan kan vi hjælpe?’”

Den nye bygning er en Ideel Scientology kirke, fordi den er indbegrebet af religionens formål: at bringe medlemmer til mere avancerede stadier af mental og åndelig frihed og at være centret til at lancere humanitære programmer for at skabe og fremme menneskerettigheder overalt på Jorden.

Fugleperspektiv
FUGLEPERSPEKTIV Mod Coconut Groves skyline skinner Miamis nye kirke som et symbol på håb og hjælp.
En Miami-velkomst
EN MIAMI-VELKOMST Den nye reception byder folk velkommen til det åndelige mødested og mødestedet for lokalsamfundet.

Miamis stemning

Miamis dynamiske personligheder giver deres ros og lover at arbejde sammen for det gode for alle i regionen i det sydlige Florida og derudover.

Eduardo Sabillon

En ærlig snak om stoffer

”Min største udfordring var en mangel på ressourcer. Da jeg fandt jeres læseplan for Stoffri Verden, var det som en Guds gave. Jeg begyndte at bruge programmet i Miami og lagde mærke til, hvordan det tiltalte de unge. Dets direkte måde at præsentere information på gør, at realiteterne ved stofmisbrug bliver kommunikeret uden omsvøb. Og derfor blev budskabet spredt meget hurtigt. Snart virkede det som om, at alle ville have programmet indført – radio- og tv-stationer ringede ind for ikke at nævne kirker og ungdomsgrupper. De sagde alle sammen: ’Vi har brug for noget, der interesserer de unge.’ Det var sådan, at vores stoffri bevægelse kom i gang. Og derfor vil jeg gerne takke jer for denne nye Scientology kirke og denne fantastiske, nye kurs for Miami. For det er trods alt ikke hver dag, at en organisation som denne bliver åbnet. Og det er grunden til, at jeg giver jer mit oprigtige løfte om, at vi alle vil gøre vores bedste for at få mest muligt ud af den.”

Tamara Batalha

Studieteknologiens mirakel

”Jeg betragter mig selv som en ’kriger for børn’. Dog, da min datter var 10, var hun ikke i stand til at læse. Men når Gud lukker et vindue, åbner han en dør. Og den dør var til Scientology Kirken! Og på bare tre måneder gik hun fra at klare sig på børnehave­klasse­niveauet til at læse og skrive som en 3. klasseselev! Hvad I udretter, ved at bruge studieteknologien, er et mirakel. Da mit eget barn var blevet reddet, begyndte jeg at spekulere over, hvor mange andre børn ude i verden ville kunne reddes fra analfabetisme? Hvis det ikke var for Scientology, hvor ville planeten så være i dag?”

”Og jeres mange timer med frivilligt arbejde vil forandre liv – det er der ingen tvivl om.”
Lincoln Diaz-Balart

Puster frihed ind i folks liv

”Da jeg første gang mødte medlemmer fra jeres Kirke ved en konference om menneskerettighederne i Washington, D.C., vidste jeg, at jeg havde mødt nogle helt specielle folk. Senere da jeg tog hen for at tale med jeres menneskerettigheds­afdeling, sagde I ikke: ’Vi vil have at du hjælper os.’ I spurgte: ’Hvordan kan vi hjælpe?’ Jeres arbejde er ikke bare teoretisk. Det er virkeligt – vældig virkeligt. Jeg har set jeres menneskerettighedsinitiativer i aktion. Og jeg har hørt fra dem, der lider under undertrykkelse, at materialerne, som I distribuerer, er som ’frisk luft’. Vi har alle brug for frihed på samme måde, som vi har brug for luft til at kunne trække vejret. Og jeres kirke og programmer bidrager i høj grad til at puste frihed ind i folks liv.”

Tomás Regalado

Budt velkommen med åbne arme

”Vi er en by, der er indbegrebet af den modsigelse, som vi har i Amerika: en by af rigdom, men ikke desto mindre, huser vi de fattige. En by med overforbrug, blandt dem, der knap nok kan få mad på bordet hver dag. Så når man har folk, der frivilligt arbejder på gaderne og forbedrer andres menneskers liv, tja, så byder vi det velkommen med åbne arme. Og det i sig selv er noget, der bør fejres. Miami er en indgang til den amerikanske drøm. Og I har nu åbnet dørene ved at forvandle en kold bygning til et center fyldt med liv. Og jeres mange timer med frivilligt arbejde vil forandre liv – det er der ingen tvivl om. Så alt, hvad jeg beder om, er, at I giver os endnu flere af jeres ’timer’ – ti tusind, tyve tusind – jeg tager, hvad jeg kan få. Det er, hvad vi gerne vil have fra Scientology Kirken.”