ROCKPORT, TEXAS / ORKANEN HARVEY

Redning og genopbygning

Frivillige Hjælperes lastbil-forsyninger
Frivillige Hjælperes lastbil-forsyninger I slutningen af august, rejste en flåde af otte Scientology Frivillig Hjælper-”Der kan gøres noget ved det”-lastbiler tre dage og nætter fra Utah, hvor borgere havde doneret 1 million dollars til at hjælpe texanere, direkte i kølevandet på orkanen Harvey. Den karavane nåede Rockport med over 200 tons byggematerialer.

Det var et comeback som ingen anden i orkan-historie: fra en ubetydelig tropisk orkan set et stykke væk fra den afrikanske kyst den 13. august, orkanen Harvey voksede og blev den stærkeste orkan, der ramte Texas i 56 år. Det store våde udyr blev ved med at bevæge sig og spyttede endnu stærkere vinde og hårdere nedbør udover Windward Islands, for blot at lide af dødelige sår (eller det var det meteorologerne mente) da vinden ændrede retning den 18. August. Orkanen Harvey fandt ny kraft, da den stoppede ved Bay of Campeche og nåede op på orkanstyrke seks flere dage senere.

EN REKORD-DAG FOR HARVEY
EN REKORD-DAG FOR HARVEY Rockport led under et stød på kategori 4, den første gang at sådan en slags orkan ramte USA siden 2004.

Da Harvey ramte Rockport i Texas, den 26. august, var det en fuld kategori 4-orkan med vindhastigheder på 210 km/t, der trak bedstefar egetræer fra jorden og slyngede campingvogne sidelæns gennem luften. Stormen stoppede i dagevis, blot inde i landet, og frigjorde en historisk mængde af nedbør, der blev udløst efter dens endelig landing den 30. august i nærheden af Cameron, Louisiana. Den ledende Frivillig Hjælper på stedet beskrev Harveys vrede i en rapport: ”Trailere på toppe af træer, telefoner uden dækning over flere kilometer. Oversvømmede veje. Ingen strøm – stedet er mørkt.”

TRÆ-SLÆBERE
TRÆ-SLÆBERE Frivillige Hjælpere hjalp til, hvor hundreder var blevet fanget i kollapsede hjem.
OVERSVØMMELSES-TRANSPORT
OVERSVØMMELSES-TRANSPORT Oversvømmelser ramte områder, hvor Harvey havde regnet i dagevis; Frivillige Hjælpere brugte kanoer til redning.

I dagene der fulgte samledes mere end 480 Frivillige Hjælpere fra hele USA i Austin. Idet hold begyndte at ankomme, fyldte de køretøjer med nødforsyninger og udstationerede til Rockport, Houston, Corpus Christi og andre kystbyer, der druknede i kølevandet på Harveys vrede. De Frivillige Hjælpere levede op til deres ry om at ankomme til en katastrofe og skabe orden i kaos og så fortsætte med, hvad der så skal gøres: de reparerede bygninger, genopbyggede ødelagte hjem, gav mad til de sultne, reddede folk, der var strandet – alle med missionen om at ”Der kan gøres noget ved det”. De blev hyldet i en ceremoni af USA’s kongresmedlem Blake Farenthold, Rockports borgmester Charles Wax, Fultons borgmester Jimmy Kendrick og Aransas amtsdommer C.H. Mills, jr.

Hold af Frivillige Hjælpere forbliver i det sydøstlige Texas og hjælper med genopbygningen.