21. OKTOBER, 2017 / BIRMINGHAM, STORBRITANNIEN

En åndelig revolution

Den nye Scientology kirke i hjertet af Birmingham tjener som en drivkraft for initiativer for kulturel reform.

Scientology Kirken i Birmingham

Som fødestedet for den industrielle revolution, var Storbritanniens Birmingham hjem til flere patenter end nogen anden by i verden. Dens førende rolle i skabelsen af nyskabelser har gjort den internationalt kendt som ”Verdens arbejdsplads”.

Den arbejdsholdning – som er parallel med arbejdsetikken hos de scientologer, der har igangsat og støttet op om humanitære og samfundsforbedrende kampagner i regionen i to årtier – kom til syne igen sent i oktober, da medlemmer samledes for at indvi det nye ideelle kirke-hjem i bydistriktet Moseley og Kings Heath på Moor Green Lane i Birmingham.

Scientology Kirken i Birmingham. Dagens stemning
DAGENS STEMNING Mr. Miscavige giver sin indvielsestale til en kæmpe folkeskare, der havde samlet sig ved den festlige indvielsesceremoni.

Og det var i ånden af den dag at David Miscavige, den kirkelige leder af Scientology religionen, erklærede: ”Når det indvielsesbånd falder, så går tæppet op ... og det bliver således enhver scientologs ansvar at opløfte jordens salt i England og derved omdanne en industriel revolution til en åndelig revolution.”

Mens omkring 2.000 medlemmer og gæster kastede deres opmærksomhed mod den storslåede restaurering af en facilitet, der vil tjene åndelige behov for en stor forsamling af medlemmer, var de også klart fokuseret på en ”arbejdsplads”, der henvender sig til lokalsamfundets behov på linje med Kirkens omfattende samfundsprogrammer.

Rundt om i verden, selv folk, der ikke kender til Birmingham, kender til de ting, der blev skabt her. Fra kunstnere til industri, flyvemaskiner til fodbold, fra Shakespeare til gadelamper – Birmingham har vist vejen både industrielt og kulturelt i hundredvis af år. Selv ilt – den luft, vi indånder – blev først opdaget her.

Nyt hjem, ny begyndelse
NYT HJEM, NY BEGYNDELSE Glade deltagere går igennem bygningen for at udforske hvert iøjnefaldende aspekt af deres nye hjem i hjertet af Midlands.

Birminghams kulturelle betydning rækker langt ud over dets grænser. Med en omfattende historie, der gennemtrænger dets kultur, er Birmingham ikke bare Storbritanniens næststørste by, det er det mest etnisk forskelligartede centrum i landet, og vokser.

I overensstemmelse med den ånd af samarbejde, og som følge af de mange byer, der har åbnet dørene til nye Scientology kirker i det sidste år, er åbningen af Birmingham langt fra en succeshistorie, der skete fra den ene dag til den anden. Faktisk har Kirken 20 års erfaring med at arbejde hånd i hånd med lokalsamfund og frivillige, der samarbejder med med individer og grupper om programmer for læse- og skrivefærdigheder, initiativer til forebyggelse af misbrug, oplysning om menneskerettigheder og moral.

Historie restaureret
HISTORIE RESTAURERET Den nye Scientology Kirke i Birmingham blev bygget i 1930, og Historic England anerkendte ejendommen som en værdifuld kulturarv, og den er nu fuldt restaureret til dens oprindelige glans, hvilket inkluderede Birminghams traditionelle røde mursten, facaden af Portland-sten, døre af egetræ og udsøgt britisk marmor.
Scientology Kirken i Birmingham Reception

Faktisk hjalp lokale frivillige og medlemmer i 2017 med at uddele tusinder af Sandheden om stoffer-hæfter, hvilket i alt nåede op på mere end 140.000. Yderligere tusinder har modtaget uddannelse i moralkodekserne der præsenteres i Vejen til lykke, og fra kampagner, der øger bevidstheden om de fundamentale menneskerettigheder, som er skitseret i FN’s Verdenserklæring om Menneskerettighederne.

Den nye Scientology Kirke i Birmingham blev oprindeligt bygget i 1930 og ligger på en 2,4 hektar stor ejendom i det kosmopolitiske bydistrikt Moseley. Historic England anerkendte ejendommen som en kulturarv, og den er nu fuldt restaureret til dens oprindelige glans, med dets Birmingham traditionelle røde mursten, facaden af Portland-sten, døre af egetræ og udsøgt britisk marmor, og er klar til at servicere samfundene i landets Midlands.

Yann Lovelock BEM, Overordnet rådgiver Birminghams Council of Faiths, var blandt de, der bød velkommen ved indvielsen. Hans tale fokuserede på, hvad denne dag forudsagde som et varsel om forbedret livet for indbyggerne i hans by.

”Hvad vi alle byder velkommen til i dag er indvielsen af en ressource, som er til fordel for Birmingham,” sagde han, ”[en ressource] som bidrager til bedre bevidsthed om, hvem vi er individuelt, og hvad vi kan tilføje til den generelle velfærd. Dette center er en stor forpligtelse fra jeres side, og idet jeg byder jer velkommen som åndelige partnere, ser jeg for det første frem til jeres indsats for ikke bare at gøre vores by, men verden til et bedre sted.”

Diana Coad, repræsentant fra National Drug Prevention Alliance, talte om kampen mod stofmisbrug i Birmingham og fortalte, at hun personligt havde oplevet de livsreddende virkninger fra Narconon, rehabiliteringsteknologien for stofmisbrugere, der blev udviklet af L. Ron Hubbard.

”Når I hjælper nogen med succesfuldt at overvinde stoffer, redder I ikke bare en person, fordi deres forældre, brødre, søstre og børns liv er også blevet ødelagt,” sagde hun. Faktisk, for hver person I redder, hjælper I hundredvis af andre, og jeg kan ikke fordrage længere at se regeringer, hospitaler og læger, der svigter dem selv, svigter misbrugere og svigter deres familier. Så I bryder murene ned mellem fortid og nutid, mellem fiasko og succes, og giver derved britiske familier en fremtid.”


Birmingham-stil

Samfundsledere træder op på scenen for at dele deres ros og give deres løfte om samarbejde.

Dr. Paul Baiden-Adams

Drømme bliver til virkelighed

”Tag en ung mand, hvis drøm var at blive pilot – men som ikke kunne studere. Der stod han på kanten af afgrunden, hans drøm var på den anden side, og intet andet end håb lå ind imellem. Så jeg underviste ham i studieteknologi og ’gradienter’, og han anvendte det, og han begyndte at lære om: højde, vindretning, landingshastighed. Nu kan den dreng flyve, fordi med L. Ron Hubbards studieteknologi kan dine drømme gå i opfyldelse.”

Yann Lovelock

Skaber en bedre verden

”Hvad vi alle byder velkommen til i dag er indvielsen af en ressource, som er til fordel for Birmingham, som bidrager til bedre bevidsthed om, hvem vi er individuelt, og hvad vi kan tilføje til den generelle velfærd. Dette center er en stor forpligtelse fra jeres side, og idet jeg byder jer velkommen som åndelige partnere, ser jeg for det første frem til jeres indsats for ikke bare at gøre vores by, men verden til et bedre sted.”

Decima Francis

Styrker hjertet og sjælen

”Scientology Kirken og L. Ron Hubbards lære minder mig om Shakespeares sonetter, hvilket vil sige: ’Det, der er smukt skabt – løfter den menneskelige ånd.’ Og Hubbard havde den intellekt, det hjerte og den sjæl. Han vidste, at han var nødt til at hjælpe andre, se ud over den fysiske form, de sidder i, til hvem de virkelig er. Tja, sandheden er, at L. Ron Hubbard styrker ethvert menneske – så de kan løfte deres sjæl til nye højder.”

”I bryder murene ned mellem fortid og nutid, mellem fiasko og succes, og giver derved britiske familier en fremtid.”
Diana Coad

Giver håb for fremtiden

”Når I hjælper nogen med succesfuldt at overvinde stoffer, redder I ikke bare en person, fordi deres forældre, brødre, søstre og børns liv er også blevet ødelagt. Faktisk, for hver person I redder, hjælper I hundredvis af andre. Så I bryder murene ned mellem fortid og nutid, mellem fiasko og succes, og giver derved britiske familier en fremtid.”