27. MAJ, 2017 / KØBENHAVN, DANMARK

Frihedens by

Indvielsen af Scientology Kirken for Danmark genopliver ånden og sjælen i Københavns historiske hjerte og varsler en ny æra med tværreligiøse bestræbelser mod fælles humanitære mål.

Jublende fejring
JUBLENDE FEJRING David Miscavige holder tale ved åbningen af Danmarks nye Scientology kirke i Københavns hjerte.

Under en skyfri himmel på en skinnende eftermiddag i maj, bød Scientologys kirkelige leder, David Miscavige, velkommen til samfundsledere og en munter skare på 2.500 for at fejre restaurering og åbningen af den nye kirke i København, i midten af byens berømte Nytorv og langs de århundrede år gamle brostensbelagte gader, der ligger langs Nyhavns kanaler.

Mr. David Miscavige henvendte sig til publikum i hjertet af byens fødested og mindede dem om de danske scientologers vision, der havde delt en drøm, og i 2017 blev deres håb til virkelighed.

Indvielsen af Scientology Kirken for Danmark begynder
INDVIELSEN BEGYNDER En opløftende version af H.C. Andersens ”I Danmark er jeg født” satte tonen for en betagende indvielsesceremoni i Københavns hjerte.

”I gjorde det, I nåede målet, I så den, og I indtog den,” fortalte han folkemængden. ”Og her ligger så verdens mest ideelt placerede Scientology kirke for at sørge for åndelig frihed og udøvelsen af den frie vilje for evigt for hele Danmark.”

Den funklende hvide, fem-etagers kirke, blev restaureret til dens historiske fuldkommenhed af et hold af restaureringsarkitekter og håndværkere. Bjarke Christensen, historisk arkitekt, hjalp med at forvandle ”en gammel bunke” til en elegant, moderne bygning, der udstrålede en følelse, han kaldte ”international” og ”meget skandinavisk”, der styrker ”ånden i vores by”.

Christensen var en af adskillige samfunds- og lokale ledere, der bød velkommen til den nye kirke og fortalte, hvad den repræsenterede for København og Danmark – et hjem for initiativer til gavn for samfundet og individers liv gennem hele landet, i forbindelse med Kirkens verdslige socialretfærdigheds-programmer og programmer mod stoffer og humanitære programmer.

Byrådsmedlem Klaus Mygind, som også talte ved indvielsen, talte om sit personlige engagement med hensyn til humanitære problemer, og at han i en ånd af fællesskab begyndte et partnerskab med Unge for Menneskerettigheder.

”For omkring otte år siden henvendte en gruppe entusiastiske unge mennesker sig til mig, og de bad mig om at hjælpe dem med at arrangere et optog på Den internationale menneskerettighedsdag,” huskede han. ”Disse elevers gejst og energi var smittende. Hvordan kunne jeg overhovedet sige nej?” Nu har vi skabt en tradition for hvert år at gå sammen og udføre dette optog sammen. Sammen har vi inspireret en bevægelse for de unge, der nu påvirker vores by. Så det er ikke længere kun jeres optog, det er vores optog.”

Åbningen af Københavns Scientology kirke var blot den seneste fejring af nye Scientology eller Kirke-støttede faciliteter i Danmark, i hvad der er blevet en hovedstad for religionen. Kirkens historie i Danmark daterer tilbage til sidst i 1960’erne, da danskere havde sat bøger i omløb af L. Ron Hubbard og dannet Dianetics grupper. Befolkningens begejstring førte til den første officielle Scientology kirke i Danmark i 1968.

Mindre end et år senere, sejlede yachten Athena ind i København med et medarbejderstab fra Kirkens internationale operationer, som havde fået til opgave af Hubbard at etablere en anden kirke i København – en Avanceret Organisation – som kunne tilbyde højere niveauer af servicer til scientologer fra hele det kontinentale Europa. Blot få måneder senere var den nye organisation på vej og etablerede København som det europæiske hovedkvarter for religionen.

Scientologys tilstedeværelse i byen er vokset siden da til at omfatte flere uddannelses-, operations- og servicefaciliteter, hvorigennem Kirken udfører sine religiøse, sociale og humanitære missioner i Europa. Der er for øjeblikket mere end 700 medarbejdere, som gør København til hjemmet for verdens største kirke-center uden for USA.

Den Avancerede Organisation blev restaureret og genåbnet i 2014, og i det selv samme år blev der åbnet et moderne administrativt center som Kirkens Kontinentale Forbindelseskontor (CLO), som David Miscavige kaldte for ”en hjørnesten for Scientology i Europa … og et solidt fundament, hvorfra vi kan blive ved med at sprede vores guldalder”.

Forenet
FORENET Unge for Menneskerettigheders frivillige leder den årlige march i København på Den internationale menneskerettighedsdag.

Centret er hjem til koordinationen og ekspansionen af alle sektorer af Scientology aktiviteter udover hele kontinentet, der påvirker kirker, missioner og grupper og de vigtige netværk til forbedring af samfundet, som Kirken støtter i dens humanitære indsatser.

København er hjem til New Era Publications, Scientology Kirkens europæiske forlag, der udelukkende er beregnet til L. Ron Hubbards værker om Dianetics og Scientology. Narconon Europa, det verdslige program til rehabilitering af stofmisbrugere baseret på opdagelser fra Hubbard, blev åbnet i 2015 ved Arresøs bredder, en times kørsel fra byen, og tilbyder nu ikke kun rehabilitering men et uddannelsescenter for andre Narconon-faciliteter over hele kontinentet.

I tre årtier har kirke-sponserede grupper, der oplyser om stoffer, nået ud til landets unge med hundrede tusinder af Sandheden om stoffer-hæfter. Vejen til lykke-organisationer har afholdt oprydninger af nabolag og har uddelt det ikke-religiøs moralkodeks baseret på sund fornuft igennem Københavns gader. Den lokale afdeling for Unge for Menneskerettigheder har fortsat deres nationale tradition ved at skabe den årlige ”Bevidstheds-march” og er nået ud til mere end 200.000 med deres budskab om menneskerettigheder.

Det ekspanderende antal af faciliteter i Danmark understreger Scientologys fortsatte mål for at skabe en bedre verden. Og i midten af det hele ligger denne nye kirke i hjertet af Københavns gamle by – hvor den repræsenterer både en hyldest til byens fortid og til religionens fremtid i Danmark og Europa.

I byens centrum
I BYENS CENTRUM Scientology Kirken Danmarks nye hjem i hjertet af København.
Et historisk øjeblik
ET HISTORISK ØJEBLIK Dørene blev åbnet, og folkemængden strømmede ind for at få det første glimt af denne storslåede nye kirke.

Danske stemmer

Danske samfund og samfundsledere arbejdede sammen med Scientology Kirken for at skabe et land med fred, tolerance og sikkerhed for borgerne.

Klaus Mygind

Styrke ligger i enhed

”For omkring otte år siden henvendte en gruppe entusiastiske unge mennesker sig til mig, og de bad mig om at hjælpe dem med at arrangere et optog på Den internationale menneskerettighedsdag. Disse elevers gejst og energi var smittende. Hvordan kunne jeg overhovedet sige nej? Der var hundredvis af unge danskere, der deltog og marcherede fra byens centrum ud til Nørrebro. Der var endda dansere, sangere og rappere, der optrådte. Det var menneskerettighederne i aktion på Københavns gader. Sammen har vi inspireret en bevægelse for de unge, der nu påvirker vores by. Så det er ikke længere kun jeres optog, det er vores optog.”

Bjarke Christensen

Enestående restaurering

”Jeres nyklassiske hjem har udsigt til dette historiske torv og har sin helt egen historie. For eksempel har der boet flere kendte personer her: En af dem var medforfatter til den danske grundlov, en anden vores folkelige nationalsang – for ikke at nævne andre poeter og statsmænd. Så både dette torv og denne bygning huser selve denne bys ånd. Og derfor bliver Københavns fødested indgydt med nyt liv gennem indvielsen af denne Ideelle Organisation. Når vi formgiver vores bygninger, så former vores bygninger derefter os. Sammen har vi skabt en enestående, moderne bygning bag Danmarks klassiske traditionelle ansigt.”

”Jeg troede faktisk ikke, at hærdede narkomaner kunne rehabiliteres. Men dem, der havde færdiggjort programmet [Narconon], var virkelige, og deres historier var en mirakuløs virkelighed.”
Rene Jensen

Huset bygget på sten af visdom

”Som ung mand rejste jeg verden rundt i et år i en søgen efter viden. Der så jeg menneskehedens brogede billede. Og jeg vendte hjem med stærkt ønske om at finde nye muligheder til at vokse personligt. Så da jeg stødte på jeres grundlæggers skrifter, tænkte jeg for mig selv: ’Dette er begyndelsen til en ny rejse.’ For det var ikke nok for mig at eksistere, det var tid til at opdage L. Ron Hubbard og leve. Han skiller sig ud fra så mange andre før ham. Han både søgte efter viden og delte viden. Han ville finde en sten af visdom og vende den og vende den igen i sin evige søgen efter at vide mere. Så i dag fejrer vi et visdommens hus, der er bygget på disse sten.”

Thøger Berg Nielsen

Løsninger på Danmarks narko-epidemi

”Jeg har set ligene fra mange bekendte og narkomaner, der begyndte på stoffer og døde af det. Vores samfund har prøvet alle mulige forskellige løsninger, men ingen af dem har været til nogen nytte. Så narkokriminalitet var et sort kapitel i min tjenesteperiode. Jeg løb hovedet mod en mur, og jeg kunne ikke stille noget op. Men da tingene ikke kunne blive værre, blev jeg introduceret til noget helt nyt – Narconon. Jeg husker, jeg mødte en far, der var på besøg hos sin søn. Han sagde: ’Min dreng er blevet reddet, og nu skal du møde ham.’ Hans søn havde i 10 år været afhængig af heroin, og da jeg så ham i øjnene, kunne jeg se liv. Jeg troede faktisk ikke, at hærdede narkomaner kunne rehabiliteres, indtil jeg så det med mine egne øjne. Men dem, der havde færdiggjort programmet, var virkelige, og deres historier var en mirakuløs virkelighed.”