28. OKTOBER 2017 / AMSTERDAM, HOLLAND

Kulturelt Ikon

Åbningen af den nye Scientology Kirke i Amsterdam langs den historiske bys ”Knowledge Mile” afspejler karakteren af samfundet af scientologer, der fejrede den nye facilitets åbning og fornyede dedikering til dens allerede succesfulde arbejde med humanitære initiativer og initiativer mod stoffer.

Rammer hver tone. Underholdning under indvielsen af Scientology Kirken i Amsterdam
RAMMER HVER TONE Festlighederne omfattede byens kulturelle spektrum, fra den klassiske rytme fra ”Aan de Amsterdamse grachten” (En ode til Amsterdams kanaler) til Suriname-trommer.

Midt i Amsterdams stemning af en gamle verden med kanaler, broer og århundredgammel arkitektur, er der også en stemning, der kommer fra dens arv med at byde velkommen til andre. En fornemmelse af tolerance og mangfoldighed gennemtrænger dens kosmopolitisk atmosfære, hvor folk fra 187 nationaliteter deler denne historiske by. Alt det var klart tydeligt sent i oktober, da omkring 1.300 medlemmer og gæster samlede sig under en urolig himmel for at åbne den nye Scientology Kirke i Amsterdam og for endnu en gang at dedikere sig til Kirkens humanitære missioner der.

Scientology religionen har en lang historie i byen og etablerede den første Scientology kirke i Amsterdam for mere end 40 år siden. Den nye kirke med dens moderne arkitektur, langs hvad der lokalt er kendt som ”Knowledge Mile”, markerer et fornyet engagement til det mangeårige arbejde fra lokale scientologer med sociale og humanitære kampagner med og blandt folket i Holland.

Mr. David Miscavige. Et milepæl øjeblik
ET MILEPÆL ØJEBLIK David Miscavige, den kirkelige leder af Scientology religionen, står i spidsen for den sprudlende fejring af Amsterdams nye Scientology kirke ved byens Knowledge Mile.

David Miscavige talte om forholdene, scientologer har haft med byen. ”Før båndet falder,” sagde han, ”lad os tage et øjeblik og overveje jeres plads i hollandsk historie – for ikke at nævne mytologi. For I sejler ikke længere mod søs og mod vinden, og I rejser ikke længere hjemad langs forbjergene. Tværtimod er jeres kurs udadgående mod selve evigheden.”

Den rejse har bragt en forpligtelse med sig, nævnte gæstetalere, et medfølende forhold mellem kirkens menighed og samfundet i almindelighed.

Maarten Lubbers, formand for Together One Amsterdam, talte om kirken som et nyt medlem til at forbedre undervisningsinstitutioner, firmaer og organisationer på ”den klogeste gade” i Holland.

”Alle har brug for et fristed, der tilbyder afklarethed og et sted, hvor man kan være uforstyrret med sig selv og sin familie og venner,” sagde han. ”Folk oplever tab og tragedier i deres liv og ønsker, og har brug for, at reflektere. Og jeres nye hjem er som en udvidelse af gaden, dørene er åbne, og folk er velkomne. Og jeg mener, at det her er et sted, hvor alle vil blive mødt med medfølelse og blive budt velkommen med åbne arme – fordi dette er et center, der virkelig er helliget til at inspirere og opløfte vores hollandske samfund.”

De samfundsforbedrende kampagner fra scientologer i Holland er måske bedst beskrevet gennem arbejdet fra de lokale afdelinger for Citizens Commission on Human Rights, som har været en vigtig styrke i at beskytte menneskerettighederne for hollandske børn. Deres præsentation vedrørende overmedicineringen af landets børn til FN’s komite for børns rettigheder resulterede i en national bemyndigelse til at undersøge roden af symptomerne for ADHD.

Scientology Kirken i Amsterdam. Nyt hjem.
NYT HJEM Efter at båndet faldt, strømmede menneske-mængden ind i den nye Scientology Kirke Amsterdam for at se faciliteterne, hvor de vil deltage i Scientology servicer.

Scientologer i Amsterdam har også bekæmpet stofmisbrug i byen og uddelte over 25.000 Sandheden om stoffer-hæfter. L. Ron Hubbards universelle moralske leveregler i Vejen til lykke har nået 150.000. Som en aktiv stemme i tværreligiøse aktiviteter har kirken også været fortaler for dialog blandt trosbaserede grupper for at bygge bro mellem forskelle og styrke samfundets interaktion.

Den slående ny kirke på 7.300 m² udvider kirkens fodspor i Amsterdam og skaber en ny affyringsrampe for mere omfattende humanitært arbejde. Bygningen med 7 etager, der ligger få minutter fra byens centrum, skiller sig ud som et blændende nyt vartegn for håb og samarbejde, hvor mere end 70.000 pendlere passerer forbi dagligt.

Andre talere bemærkede også kirkens sociale forbedringsprogrammer og talte om, hvad Scientology støttede bevidsthed om menneskerettigheder- og social retfærdigheds-kampagner har betydet lokalt.

Michael van Gils, en medicinsk ekspert og pensioneret regional overordnet politiofficer, har været aktiv med at afsløre overgreb i det psykiatriske behandlingssystem, der førte til nye love og offentlig bevidsthed.

”Alt for ofte,” fortalte han publikum, ”finder skoler børn ’alt for opstemte’ eller ’let distraheret’ og sender dem til familielægen, der henviser dem til en psykiater ... for at medicinere deres barn. Sammen må vi tage kampen op, og midt i den krise er vores guide CCHR.”

Sheela Vyas, formand for Amsterdams kvinderåd, som hjalp med pioner-kvinders rettigheder og er blevet en stemme mod vold i hjemmet og overgreb mod børn, sagde at hun først mødte frivillige fra Scientology gennem en tværreligiøs kvindegruppe.

”Det er gennem dem, at jeg opdagede Vejen til lykke,” sagde hun. ”Denne lille bog er et meget nyttigt redskab til at gøre folk i stand til at tage ansvar for deres eget liv og andres liv rundt omkring dem. Den inspirerer dem til at blive ansvarlige og omsorgsfulde borgere. Og således skaber den et fundament, hvorpå man kan bygge anstændige samfund.”

Ari van Buuren, formand for United Religions Initiative i Holland, talte om byens mangfoldighed og den sociale berigelse, som kirken havde dedikeret sig til. Den er blomstret gennem deltagelsen i byens United Religions Initiative, sagde han.

”Vi kan vinde en bedre verden uden frygt, en verden uden uretfærdighed og en verden uden intolerance. Lad os ... supplere hinanden. Grundlæggende set handler det om at byde velkommen til hinanden og sammen fejre velsignelserne. Lad os blive ved med at gøre det i Amsterdams ånd.” ■

Scientology Kirken i Amsterdam. Ny og gammel
NY OG GAMMEL I overensstemmelse med de traditionelle hollandske mestre fra det 17. århundrede og deres berømte beherskelse af lys, står denne imponerende nye kirke som et lysende symbol på samfundsengagement i Amsterdam.
Scientology Kirken i Amsterdam. Den store rundtur
DEN STORE RUNDTUR Besøgende få deres første glimt af den nye kirke og den imponerende tagterrasse.

DET KOMMER FRA HJERTET

Lokale dignitarer giver deres støtte og et løfte om fortsat at arbejde sammen til gavn for Amsterdam og verden i almindelighed.

Maarten Lubbers

Inspirerer og opløfter hollandske samfund

”Alle har brug for et fristed, der tilbyder afklarethed og et sted, hvor man kan være uforstyrret med sig selv og sin familie og venner. Folk oplever tab og tragedier i deres liv og ønsker, og har brug for, at reflektere. Og jeres nye hjem er som en udvidelse af gaden, dørene er åbne, og folk er velkomne. Og jeg mener, at det her er et sted, hvor alle vil blive mødt med medfølelse og blive budt velkommen med åbne arme – fordi dette er et center, der virkelig er helliget til at inspirere og opløfte vores hollandske samfund.”

Michael van Gils

En kampagne for at beskytte børn

”Med CCHR fandt jeg mig selv blandt et korstog af millioner af mennesker. Her var en partner, som ikke blot ville sige noget, de ville gøre noget ved det. Og det gjorde I, på vegne af os alle. I tog til det nationale parlament for at fortælle dem: ’vores børn fortjener bedre.’ I har nået mere end 2.000 læger, undervisere og politiske ledere med jeres budskab og kendsgerningerne ... Takket være CCHR, skulle børnelæger advare mod ordineringen af ADHD-medicin – og det er en permanent forandring.”

Sheela Vyas

Tilvejebringer et moralsk kompas

”Denne lille bog [Vejen til lykke] er et meget nyttigt redskab til at gøre folk i stand til at tage ansvar for deres eget liv og andres liv rundt omkring dem. Den inspirerer dem til at blive ansvarlige og omsorgsfulde borgere. Og således skaber den et fundament, hvorpå man kan bygge anstændige samfund. I dette øjeblik, hvor moralske standarder er begyndt at forsvinde i Holland og andre steder, har folk brug for effektive redskaber til at uddanne sig selv ... Fordi ægte uddannelse er ikke at få certifikater, men at have et moralsk kompas til at styrke sig selv med.”

”I den vestlige kultur er rationel tankegang og åndelighed blevet adskilt – og Scientology forbinder dem sammen igen.”
Ari van Buuren

Giver åndelig frihed

”Der er et gammelt hollandsk ordsprog, som lyder: ’Forbedre verden og begynd med dig selv’... Vi har brug for en åndelig modbevægelse, for at undslippe ensomhed og isolation. Og jeres forvandling og uddannelsestræning bidrager utroligt. Det handler alt sammen om at opnå viden om sig selv og åndelig bevidsthed. I tilbyder et vigtigt bidrag til åndelig bevidsthed og frihed. I den vestlige kultur er rationel tankegang og åndelighed blevet adskilt – og Scientology forbinder dem sammen igen.”