19. MARTS, 2017 / SAN FERNANDO VALLEY, CALIFORNIEN

Drømmenes dal

En ny Scientology kirke i Valley bygger på visionerne om at forvandle Amerikas perfekte forstad til et åndeligt mødested og center, for humanitære og sociale programmer støttet af Kirken.

V er for Valley og vinder
V ER for VALLEY OG VINDER I følgeskab med scientologer, der stod i spidsen for at bringe denne nye Valley kirke til live, indvier mr. David Miscavige officielt regionens betagende Scientology kirke.

Idet omkring 5.000 scientologer, venner og gæster samledes i marts til indvielsen af Scientology Kirken i Valley – et kæmpe nyt hjem i det nordlige Hollywood for Scientology Kirkens medlemmer og lokalsamfundet – var der øjeblikke til at reflektere på, hvad der havde bragt denne skare af scientologer sammen.

”I dag indvier vi en Scientology kirke for denne drømmenes dal,” fortalte mr. David Miscavige, den kirkelige leder af Scientology religionen, til den forsamlede folkemængde. ”Siden San Fernando Valley er mangfoldig, så er vores hjælp det også. Og derfor byder vi velkommen til alle fra denne dals utallige kulturer, etniske grupper og af enhver økonomisk status. Og hvad det angår, er denne kirke en perfekt afspejling af Scientologys trosbekendelse: ’At alle mennesker blev skabt med samme rettigheder uanset race, farve eller tro. ... Og at menneskets sjæl har et menneskes rettigheder.’”

Et sted for alle
ET STED FOR ALLE Tusinder tog på en rundtur i den nyindviede kirke og fik et første kig på faciliteterne for scientologer, familier og samfundet i almindelighed.

San Fernando Valley, som var, hvad han talte om, er en flad dal, der er 32 km lang og 19 km bred, og stor nok til at kunne omfatte San Francisco, Washington og Boston tilsammen. ”Dalen”, som området er mest kendt som, er også den perfekte amerikanske forstad, en ekspansiv, solbeskinnet masse af asfalt og modernistisk arkitektur – med nok grønt til at fodre hjorte, rødlosser og prærieulve – og et sted som en demografisk mangfoldighed på 1,8 millioner kalder deres hjem. Den nye Scientology Kirke i Valley tjener alle hjørner af dalen, ud igennem dens 44 byer og samfund, fra Burbank og Glendale til Hidden Hills, Calabasas, San Fernando og Universal City.

Valleys mangfoldighed har i sig selv gjort denne nye kirke til et ideelt sted til at nå ud med dets verdslige samfundsforbedrende programmer og dens græsrodskampagner om undervisning om stoffer, menneskerettigheder og moral.

Førstegangsbesøgende i Valley har sjældent vanskeligheder med at genkende dette enestående stykke af Amerika, dels fordi det både er et sted og en sindstilstand. Det er navngivet efter en mission, der blev grundlagt i 1797 af franciskanermunke, men i de sidste 100 år har det tjent som baggrund for tusinder af Hollywood-film og i det sidste halve århundrede i utallige tv-episoder, som i det mindste på en ubevidst måde gør det bekendt for millioner af amerikanere.

For venner og støtter af Kirken, står det for noget mere end en fælles drøm, da det er drevet frem af humanitære og samfundsretfærdigheds-missioner, der er kendetegn for religionen. Det er den nye inkarnation af en kirke, der begyndte at tjene Valley for 45 år siden, og blev den 57. nye Ideelle Scientology kirke i service internationalt, og den 19. i det vestlige USA.

Åbningsdagen i Scientology Kirken i Valley
ÅBNINGSDAGEN Scientologer deltager i de første kurser, der tilbydes i deres nye kirke.

Kirken består af to sammensatte sand-farvede strukturer, der spænder over 8.800 m², den største lokale Scientology Kirke i USA og den anden største i verden. Denne kirkelige organisations åbenhjertighed er ikke bare en genspejling af Valley som en oase for gæstfrihed og civiliserede forhold, men en genspejling af Kirkens mission i verden, et sted til at arbejde med samfundsforbedrende og menneskerettigheds-kampagner og et mødested for andre velgørende og trosbaserede grupper, hvor de kan udføre samfundsaktiviteter.

Samfundssamarbejde
SAMFUNDSSAMARBEJDE På Verdens Humanitære Dag blev uselviske humanister hædret af hundredvis af Scientologys Frivillige Hjælpere, Los Angeles’ politi- og brandmænd, Frelsens Hær og andre almennyttige organisationer.

Som det tilfældigvis er tilfældet, boede grundlægger L. Ron Hubbard i nærheden i North Hollywood i 1940’erne, hvor han forfulgte hans forfatterkarriere og brugt principperne i Dianetics til at hjælpe folk – inklusive mange Hollywood-skuespillere. Hans oplevelser i Valley tjente som materiale for hans senere værker og skete samtidigt med hans service som specialbetjent ved Los Angeles’ politi, en opgave, der tog ham til nogle af de værste gader i downtown LA. ”Det var der,” sagde han i et foredrag i 1952, ”jer lærte, at den kriminelle kan hjælpes.”

Kirkens talrige partnerskaber med vigtige samfund og deres ledere kunne ses ved indvielsesfesten. Blandt gæstetalerne var der Robert Green, vicepolitichef for Los Angeles’ politis Valley-afdeling, der gav en speciel bemærkning om værdien fra de samarbejdende sociale indblandinger, der kendetegnes af ”kommunikation, respekt og samarbejdsvillige programmer udført mellem politiet og civile organisationer”. Green, som har arbejdet med Kirkens medlemmer i næsten et årti, sagde, at sådanne indsatser hjælper med at holde unge ud af det strafferetlige system. ”Da jeg begyndte at tage forebyggelsesstien,” sagde han ”fandt jeg mig selv gående ved siden af Scientology Kirken. Jeg var imponeret af jeres konstante engagement med at rulle ærmerne op og skabe et bedre samfund.”

Han var så imponeret over Kirkens Sandheden om stoffer-seminarer, at Los Angeles’ politi udvidede programmet lokalt til en serie, der inkluderer Sandheden om bander og Sandheden om vold i hjemmet. Han kaldte resultaterne dramatiske: ”Vi har ændret kursen for over 25.000 liv i hele Valley.”

Han roste også Kirkens interreligiøse forhold.

”I har været afgørende i at forene den trosbaserede bevægelse, der tilbyder og støtter alternative løsninger. I skaber ikke kun offentlig tillid, men I sikre også vores fremtid.” Det er, hvad jeg kalder: ’Levende tro.’”

ex17-valley-of-dreams-img-expansive-alt
OMFATTENDE TILSTEDEVÆRELSE På 8.800 m² placeret på 1,6 hektar, er kirken i Valley en rummelig tilføjelse til Scientologys univers af nye Ideelle kirker.

Valley-sprog

Partnere roser Scientology Kirken for at forene en bevægelse, der skaber et sikkert og trygt San Fernando Valley.

Robert Green

Hjælper med at beskytte vores fremtid

”Jeg har arbejdet med folk fra jeres kirke i næsten ti år. Og helt fra starten af, var jeg imponeret over jeres konstante engagement og indsats for at skabe et bedre samfund. Jeg så, at I holdte Sandheden om stoffer-seminarer på mine politistationer i Mission og Foothill samt i andre organisationer i San Fernando Valley. Lad os se det i øjnene: Uanset om du er jøde, katolik, kristen eller scientolog, så arbejder vi alle sammen for at skabe et bedre samfund og forbedre hinandens liv. Men kendsgerningen er, at Scientology Kirken har antaget en lederrolle blandt vores kirker. I har været afgørende i at forene en trosbaseret bevægelse, der tilbyder og støtter alternative løsninger. Og I har gjort det i samarbejde med alle Valleys politistationer. I skaber ikke kun offentlig tillid, men I sikre også vores fremtid. Og det er, hvad jeg kalder: ’Levende tro.’”

Nellie Barrientos

Ved hvem man skal ringe efter

”Jeg glemmer aldrig et år, hvor jeg var i gang med at arrangere en julefest for børnene, jeg underviser. Så jeg ringede til Scientology Kirken. Det var bare ét opkald, det var alt, der skulle til, og I inviterede os og satte et helt julearrangement sammen for os. Jeg kan stadig huske en lille pige, hvis far var arbejdsløs. Jeg spurgte hende, hvad hun ønskede sig til jul, og hun sagde: ’I år er alt, hvad jeg ønsker mig, bønner og tortillaer.’ Hun vidste, at hendes forældre ikke havde råd til mere. Så da den lille pige så sine gaver fra jeres kirke, tja, så lyste hun hele lokalet op. Så nu er jeres årlige fester blevet berømte.

Trevor Richmond

Altid til stede for at hjælpe

”Mit første betydningsfulde møde med jeres Frivillige Hjælpere var under jordskælvet i Northridge. De Frivillige Hjælpere var der, tog sig af ofre og organiserede forsyningslinjer. Og man kunne få øje på de Frivillige Hjælpere overalt. For der var I med jeres gule t-shirts og lyste op blandt murbrokkerne, I bragte livsvigtige forsyninger til området, herunder mere end 40 vognlæs med mad og vand og ti tons forsyninger. Dag efter dag, uge efter uge, gennem mere end 10.000 frivillige timer, gav I jer selv til byen og til vores folk. Los Angeles takker derfor Scientology Kirken!”

”Da jeg for første gang læste de 21 leveregler fra Vejen til lykke, gik et lys op for mig. Jeg så, at det var parallelt med Guds ord.
Biskop Franklin Harris

Skaber en vej til et bedre liv

”Da jeg for første gang læste de 21 leveregler fra Vejen til lykke, gik et lys op for mig. Jeg så, at det var parallelt med Guds ord. Det er vejen til at forbedre vores liv! Jeg tog Vejen til lykke til min kirke. Jeg læste den fra prædikestolen, og jeg fortalte min menighed: ’Tag en leveregel. Bare læs en leveregel om dagen. Og når I kommer til nr. 21, vil I se en stor forandring i jeres liv.’ Verden i dag har brug for en seriøs genopstandelse. Og med hensyn til det, så sørger scientologer for den genopstandelse i stor stil. I har besluttet jer for at: ’Vi vil gøre dette, indtil ’helvede fryser til’, og selv da vil vi fortsætte med at gøre det på isen.’”