14. OKTOBER, 2017 / DUBLIN, IRLAND

Irland for evigt

Den nye Scientology kirke og medborgercenteret i South Dublin er viet til at tilbyde Scientology sponserede programmer og til at være et centrum for lokale aktiviteter og arrangementer med det mål at styrke lokalsamfund udover Dublin og hele Irland.

gcui_freedommag:ireland-eternal-img-auditorim-alt

På en oktober dag i 2017, der truede med dårligt vejr forud for en af landets første orkaner i seks årtier, skilte skyerne sig, så solen kunne kysse den pragtfulde glas entré ved indvielsen af den nye Scientology Kirke og medborgercenteret i Dublin.

Idet børn legede på bakkerne lige uden for hoveddøren, blev indvielsessnoren klippet, og mere end 1.200 støtter og lokale trådte ind i kirken og medborgercenteret og fyldte dets store auditorium for at fejre det irske sprog og dens kulturarv, med traditionel musik og dans, og med lokale myndigheder, der priste det løfte, som bygningen betød for lokalsamfundet.

”I dag,” sagde mr. Miscavige, som stod for indvielsesceremonien, ”opfylder vi et løfte om at ære et land vores grundlægger, L. Ron Hubbard, elskede højt, og et folk, som han beskrev som dejlig varme, selvom vejret lejlighedsvist ikke er det. Og hvis det ikke siger det, så tillad mig at citere fra jeres egen Yeats: ’Mennesket lever og dør mange gange mellem sine to evigheder ... Og gamle Irland vidste det hele.’”

David Miscavige bemærkede, at gaverne, i form af den viden, blev givet til verden med en elskværdighed, der afspejles i ånden af samarbejde og samfundstjeneste, som den nye kirke og det nye medborgercenter repræsenterer.

Ejendommen er helliget til at tilbyde Scientology sponserede programmer og til at være et centrum for lokale aktiviteter og arrangementer med det mål at styrke lokalsamfund udover Dublin og hele Irland. David Miscavige sagde: ”Irland vil opdage, at deres mål er bemærkelsesværdigt tættere på, nu når de har slået sig sammen med Scientology Kirken og medborgercenteret i Dublin.”

Irsk tradition
IRSK TRADITION Festlighederne fortsatte ubesværet fremad fra den første melodi fra irske instrumenter, violin og fløjte, og den tordnende staccato fra de irske stepdansere.

Dublin blev grundlagt for næsten 1.200 år siden som en forpost, en lille irsk landsby af håndværkere, der levede en tilværelse næsten i fattigdom. I løbet af de følgende århundreder blev Dublin næsten ødelagt mere end en gang, på grund af krig, brand og hungersnød. Alligevel viste befolkningens stolthed sig frem hver gang, da byen blev genopbygget, igen og igen. Dublin og befolkningen fortsatte fremad – med godt humør, historiefortælling og beslutsomhed – en ånd, der er i live i dag.

Den ånd var tydelig i en indvielsesceremoni, der skete på en rig oktober eftermiddag 12 måneder efter, at Kirken indviede dens Kontor for nationale anliggender ved Dublins ikoniske Merrion Square. I de måneder har humanitære aktiviteter gennem Kontoret for nationale anliggender nået ud til hundrede af studerende, lærer og almindelige borgere med aktiviteter, som omfatter forebyggelse af stofmisbrug, læse- og skrivefærdigheder, menneskerettigheder og ungdomsinitiativer. Den nye kirke og medborgercenteret vil udvide de aktiviteter.

Indvielsesceremonien
INDVIELSESCEREMONIEN David Miscaviges tilstedeværelse i Irlands hovedstad markerer betydningen af dagen, idet han indvier den nye Scientology Kirke og medborgercenteret i Dublin.
Indvielsesceremonien

Etableringen af en ny kirke er den seneste udvikling i en lang historie for Scientology Kirken i Dublin, der daterer tilbage til dengang Hubbard udviklede Kursus i personlig effektivitet, et program, der er designet til at gøre alle i stand til at fungere mere effektivt i livet. Han udviklede disse teknologier i 1956 på et kontor ved Merrion Square, en kort gang fra det historiske hjem for den irske forfatter, dramatiker og digter, Oscar Wilde.

Nicola Keating, en Tallaght aktivist mod-stoffer med 20 års frontlinje-erfaring med plagen fra stofmisbrug og afhængighed på gaderne i Dublin, fortalte publikum, at hun anser den kirke-sponserede Sandheden om stoffer-kampagne som en absolut nødvendighed.

”Irland er et smukt land,” sagde hun. ”Men vi lider uheldigvis af en narkoepidemi. 54 % af vores befolkning misbruger stoffer, og dem, der er afhængige, vandrer rundt i Dublins gader og rendesten som glemte sjæle.

”Men jeres program fra Stoffri Verden siger det direkte og til alle. I har rakt jeres hånd ud til narkomaner, hjemløse, udsatte unge, immigrantfamilier og irske folk af enhver baggrund. Faktisk er der intet mere at sige, idet I allerede har givet over 500.000 mennesker i Irland Sandheden om stoffer.”

Philip Cummings, irsk forfatter, digter og lingvist, talte om Kirkens beslutsomhed med hensyn til at bringe L. Ron Hubbards filosofier og indsigt til Irland – oversat til dets eget sprog – og hvordan det allerede har vist respekt for landets kultur og historie: ”I gør så meget for selve det irske sprog, og på praktiske måder, med jeres dedikering til dette projekt og den mulighed I gav til et helt hold af oversættere for at arbejde på materialer, der faktisk vil blive læst, og med det fremmer og opfordrer I til brugen af det irske sprog.

”Pádraig Pearse, en af vores vigtigste politiske ledere og digtere, opfandt denne vending: Tír gan teanga, tír gan anam. ’Et land uden et sprog er et land uden en sjæl.’ Så selvom I måske ikke er klar over det, og selvom det måske ikke har været jeres eneste hensigt, det, I har opnået i dag, er, faktisk og praktisk, med til at holde Irlands sjæl i live.”

Scientology religionens ekspansion i Irland var et af Hubbards langvarige mål, som endelig blev til virkelighed under vejledning fra David Miscavige. Han talte om det ved åbningen.

”Til det evige Irland, til det grænseoverskridende Irland,” sagde han. ”Du holdte litteratur i live i 500 år. Du byggede Amerika, og opdagede det muligvis endda. Du lærte menneskeheden om lighed, og hvordan man lever med værdighed i mangel heraf. Og du lærte os, at der er ingen vare så dyrebar som skønhed, som er hvad du står for. Hvilket alt sammen er grunden til, at vi er stolte over at stå ved din side, idet vi åbner denne nye Scientology Kirke og medborgercenteret i Dublin.”

Scientology Kirken og medborgercenteret i Dublin. Da båndet faldt
DA BÅNDET FALDT Folkemængden strømmer ind igennem dørene for at få et første, inspirerende kig på den nye kirke og medborgercenteret i Dublin.
Scientology Kirken og medborgercenteret i Dublin – åben for alle
Scientology Kirken og medborgercenteret i Dublins Na Dothra Caifé
ÅBEN FOR ALLE Scientologer og medlemmer af lokalsamfundet samles i den nye Caifé Na Dothra.

En irsk velkomst

Lokale dignitarer ærer fællesskabet og ånden ved denne lejlighed, der byder Scientology velkommen til Dublin.

Amina Moustafa Keogh

Opretholder Irlands arv med menneske­rettigheder

”Der er en dyb brønd med historie om menneskerettigheder på denne ø. I 697 e.Kr. blev en lov vedtaget her, der beskytter nonkombattanter i krig. Den blev kaldt loven om uskyldige mennesker. Den betragtes af mange som den første lov om menneskerettigheder i menneskets historie. Min historie går dog ikke så langt tilbage. Men jeg betragter det som min pligt og ære at opretholde Irlands lange tradition med menneskerettigheder. Det bringer mig til i dag, fordi i jer ser jeg loyale partnere for endnu engang at placere menneskerettighederne på forrest linje af vores nations samvittighed! Hver dreng og pige i vores ’Count Us In’-undervisningsprogram modtager deres eget eksemplar af jeres hæfter om menneskerettigheder, i kombination med vores antimobning-workshop. Faktisk bruger 48 af vores frivillige programmet, fra Cork til Limerick og Galway til Dublin. Med undervisningspakker under deres arme, leverer de seminarer og foredrag og efterlader frø af menneskerettigheder bag sig, hvor end de tager hen. Og med næsten 3.000 studerende, der har afsluttet programmet, skaber vi en blomstrende menneskerettighedshær. Hvis hvert eneste barn i dette land havde en bog i deres skuffe, der underviste dem i deres rettigheder, så ville vi se og kunne mærke forandringen. I bringer menneskerettighederne til hjemmene og middagsbordene i Irland.”

Nicola Keating

Et land, der gør en forskel i denne kamp mod stoffer

”Irland er et smukt land, men vi lider uheldigvis af en narkoepidemi. 54 % af vores befolkning misbruger stoffer, og dem, der er afhængige, vandrer rundt i Dublins gader og rendesten som glemte sjæle. Men jeg mener, at der er en changemaker i denne kamp mod stoffer – og det er Stiftelsen for en stoffri Verden! Jeres program fra Stoffri Verden siger det direkte og til alle. I har rakt jeres hånd ud til narkomaner, hjemløse, udsatte unge, immigrantfamilier og irske folk af enhver baggrund. Faktisk er der intet mere at sige, idet I allerede har givet over 500.000 mennesker i Irland Sandheden om stoffer. Så for første gang i lang tid har vi den uddannelse, vi har brug for, og med Scientology Kirken har vi et hold til at bakke den op. Og det betyder liv, der er blevet omskrevet, i samfundene i South Dublin.

”Hvad I har opnået i dag er, faktisk og praktisk, med til at holde Irlands sjæl i live.”
Phillip Cummings

Hjælper med at holde Irlands sjæl i live

”Da jeg hørte om jeres dedikering til at oversætte jeres grundlæggers værker til irsk, var jeg imponeret over omfanget og detaljerne i det arbejde. Jeres oversættelsesprojekt er yderst betydningsfuldt, både for Scientology Kirken og for selve sproget. Det er et ydre tegn på jeres dedikering til at få succes med jeres bestræbelser i Irland. Det er et klart budskab fra Kirken om at: ”Vi forstår denne ø, og vi er her for at blive.” Og I er helt sikkert velkomne! I gør så meget for selve det irske sprog, og på praktiske måder, med jeres dedikering til dette projekt og den mulighed I gav til et helt hold af oversættere for at arbejde på materialer, der faktisk vil blive læst, og med det fremmer og opfordrer I til brugen af det irske sprog. Pádraig Pearse, en af vores vigtigste politiske ledere og digtere, opfandt denne vending: Tír gan teanga, tír gan anam. ’Et land uden et sprog er et land uden en sjæl.’ Så selvom I måske ikke er klar over det, og selvom det måske ikke har været jeres eneste hensigt, det, I har opnået i dag, er, faktisk og praktisk, med til at holde Irlands sjæl i live.”