21. JANUAR, 2017 / AUCKLAND, NEW ZEALAND

Åndelig genfødsel

Den nationale Scientology Kirke i New Zealand på bjergsiden ovenover den smukke Waitemata havn i Auckland er viet til at tjene religionens åndelige og humanitære missioner i Stillehavsområdet.

Restaurering af et vartegn
RESTAURERING AF ET VARTEGN Scientology Kirken udførte betydelig og omhyggelig reparation og restaurering af arkitektoniske elementer fra dette historiske vartegn.

Åndelighed. Arv. Tradition. Historie. Uddannelse. Indlæring.

Dette er fundamentet, hvorpå hviler den nationale Scientology Kirke i New Zealand, hvor scientologer fra lokal- og hele Stillehavsområdet samledes med venner og støtter lørdag den 21. januar 2017 for at indvie genfødslen af den næstældste Scientology kirke i verden.

Mr. David Miscavige
MR. DAVID MISCAVIGE Bestyrelsesformanden for Religious Technology Center, forestod indvielsen af Scientology Kirken i Auckland, den 21. januar 2017.

Det lokalhistoriske vartegn har udsigt over byen og Aucklands storslåede havn Waitemata. Bygningen, som blev bevaret og restaureret smukt af Kirken i samarbejde med lokale arkitekter og fredningsforkæmpere, er en genopstandelse af, hvad der var hjem til åndelig uddannelse for gejstlige og religionsforskere i næsten et halvt århundrede.

Arbejdet har fået bygningen til at skille sig ud som et kunstværk i sig selv. Fra de røde mursten og de hvide Omaru-sten, der blev brugt på facaden, til restaureringen af det smukt lakerede eg i forhallen og biblioteket og bevarelsen af rimutræ-panelerne og parketgulvene i eukalyptustræ.

Indvielsen markerede en stor milesten såvel som en renæssance for en kirke, der blev grundlagt for godt et halvt århundrede siden. Siden dengang har den oplevet en vedvarende vækst, der gjorde de tidligere faciliteter i New Zealand utilstrækkelig til behovet, hvilket resulterede i en genfødsel, der blev afspejlet i det storslåede restaurerede vartegn og den fortsatte Scientology tradition for åndelighed og uddannelse.

Den historiske ejendom, der blev etableret i 1844, blev udvidet i 1927 som Trinity Metodist Theological College til at uddanne kristne teologer. I dens nye inkarnation som et åndeligt center for scientologer, slutter den ringen med idéerne om tro og åndelighed i overensstemmelse med læresætningerne for Scientologys mål om en verden fri for krig og fattigdom og forpligtet til humanitære mål.

Mereana Peka fra Maori Warden, der bød velkommen til tilskuerne på åbningsdagen, talte om sit folks visdom og et samarbejde med Scientology, der belyser et fælles åndeligt formål.

”På maori har vi en talemåde: ’Ma rongo ka mohio, dvs. hvis du hører, vil du vide, ma mohio ka matou: fra viden vil komme forståelse,’ og ’ma matou ka ora: fra forståelse vil komme helbredelse’. For mig repræsenterer Scientology essensen af disse ord. Så fra denne dag og fremover kan vi begynde rejsen for at nå vores fulde potentiale!”

Åndeligt fristed
ÅNDELIGT FRISTED Scientologer bliver uddannet som auditorer (åndelige vejledere) for at hjælpe andre med at opnå åndelig frihed.

Den nye kirke er ikke blot blevet et center for Scientologys åndelige mission ved Stillehavskysten, men også centrummet for dens effektive indsatser mod stoffer, for menneskerettigheder og dens andre humanitære projekter.

Mr. David Miscavige talte i sin indvielsestale om betydningen af denne åbning og mulighederne, den giver hver newzealænder.

”Vi anser ikke Kirkens bygninger som bare bygninger. I stedet betragter vi dem som ’livets beholdere’ og selve den levende og åndende struktur i deres lokalsamfund. Derfor når vi vækker menneskers ånd, ved at genoprette deres egen sans for åndelighed, så vækker vi også en kirke i sig selv. Derfor takker vi Auckland for at lade os være vogtere for en kirke, der er lige så meget New Zealands, som den er vores.”

En gotisk genopstandelse
EN GOTISK GENOPSTANDELSE Kirkens vartegn er en bygning i rød mursten og hvide Oamaru-sten, der tidligere tjente som en undervisnings- og religiøs institution.

Indvielsen af kirken kombinerer en ånd af lokalsamarbejde og engagement gennem Scientology, der først blev demonstreret ved at hjælpe med at bevare kulturarven fra Aucklands Grafton-nabolag og give bygningen dens tidligere pragt tilbage, hvilket et medlem af lokalsamfundet beskrev som at ære en ”intakt kulturarv som et sted for oplysning og åndelig viden”.

Regionale og lokale samfundsledere og personer, der er involveret i de humanitære opgaver, der er støttet af Kirken, talte ved indvielsen og kommenterede på betydningen af Kirkens stadig ekspanderende mission i landet. Men etableringen af denne kirke repræsenterer nu langt mere for et samfund, der har set Kirkens programmer for menneskerettigheder, social retfærdighed og til bekæmpelse af stofmisbrug allerede gøre en forskel i livet hos befolkningen i Auckland. Disse programmer ekspanderer gennem den samlede indsats fra hundredvis af frivillige og medarbejdere, der arbejder fra Kirkens nye hjemmebase i New Zealand.

Den første Scientology kirke i New Zealand blev åbnet i 1955, og dens vækst og ekspansion i mere end 60 år siden da har været en virkeliggørelse af grundlægger L. Ron Hubbards vision for Kirken og dens arbejde i regionen.

Et stoffrit New Zealand
ET STOFFRIT NEW ZEALAND Kirkens program har hjulpet tusindvis af newzealændere med at få sandheden om stoffer.

Ærlig snak fra kiwier

Ledere delte deres kendskab til Kirkens humanitære programmer og dens dedikering til New Zealands kulturarv.

Robin Byron

Bevarer vores arv

”Scientology Kirken har et ry som en enestående konservator af historiske bygninger i byer verden over. Så Auckland er fantastisk heldig, at I valgte en så betydningsfuld ejendom som denne. Der er mange historiske bygninger, som kan påskønnes, men kun få er så fremtrædende eller skiller sig ud som denne. Faktisk kan denne nye kirke ses fra mange steder over hele byen. Med andre ord passer den præcis på definitionen af et vartegn. Og nu, da I har renoveret den til dens oprindelige glans, har I reddet dette stykke af vores historie. Så I har ikke blot sat et lysende eksempel, men I har givet denne skattede bygning tilbage til alle aucklændere.”

Yvonne Galvin

Uddannelse redder liv

”Da jeg så, hvordan unge blev behandlet i systemet, sagde jeg til mig selv: ’Jeg er nødt til at gøre noget med menneskerettighederne.’ Vi voksede op med dem, så jeg var nødt til at gøre noget med dem. Men jeg kunne ikke finde nogen, der gjorde noget med menneskerettighederne. Så hørte jeg om Scientology Kirken. Så jeg kørte fra den ene ende af byen til den anden for at finde jer, og jeg husker, at jeg sagde: ’Jeg vil have det der rettighedsprogram, som I kører!’ Og alle, der kommer til vores centre, kender nu deres menneskerettigheder – og det er på grund af jer! Og vi har ikke blot reddet en ung mand, men vi har reddet over 5.000 unge mennesker over hele New Zealand!

Thomas Henry

Gør en ende på psykiatrisk tortur

”Takket være jer har ca. 200 ofre fået millioner i kompensation for de grusomme behandlinger, de fik eller led under. Men karakteristisk for jer tog I sagen hele vejen til FN og tvang psykiatrien i New Zealand til at konfrontere FN’s Komité mod tortur, så ingen psykiater kan stille sig over loven. Som et resultat fik New Zealand en myndighed til at overvåge alle psykiatriske faciliteter og sikre, at sådanne overgreb aldrig sker igen. Så ja, jeres arbejde har ændret tilstandene for psykisk sundhed i dette land!”

”Det er ikke let at udtrykke min taknemmelighed over for folk, der redder liv hver dag. Men jeg ved personligt, at hver eneste af jer har hjulpet med at ændre denne del af verden.”
Mereana Peka

Et liv uden stoffer

Denne nye Scientology Kirke i Auckland er et stort springbræt, der vil hjælpe os med at hele os selv og vores samfund. På maori har vi et ordsprog, der betyder: ’Hvis du hører, vil du vide,’ ’Fra viden vil komme forståelse’ og ’Fra forståelse vil komme helbredelse’. Og her er vi så. For mig repræsenterer Scientology essensen i disse ord. Så fra denne dag og fremover kan vi begynde rejsen for at nå vores fulde potentiale! Hvert medlem af Scientology Kirken, som jeg har arbejdet med, har været fokuseret på at helbrede vores verden. Jeg mener, at scientologerne er den levende ressource i jeres bevægelse. Hver af jer bringer et kim, der vil vokse, og tilsammen vil dette resultere i en bedre verden. Det er ikke let at udtrykke min taknemmelighed over for folk, der redder liv hver dag. Men jeg ved personligt, at hver eneste af jer har hjulpet med at ændre denne del af verden. Og samlet – med denne Ideelle kirke – vil den ændring nå ud til alle samfund i vores ørige.”