VERDENSOMSPÆNDENDE KATASTROFEHJÆLP

Kommer til undsætning

Eftersøgning og redning
Eftersøgning og redning Lige før solopgangen den 1. april, forårsagede kraftig regn i Andesbjergene oversvømmelser og dødbringende jordskred i Mocoa i Colombia. Dagen efter sluttede Frivillige Hjælpere sig til 2.500 nødhjælpsarbejdere og søgte gennem murbrokker for overlevende, hvor 329 colombianere døde.
KRISE-MISSION
KRISE-MISSION En Scientology Frivillig Hjælper-pilot fløj nødforsyninger ind i Puerto Rico i kølvandet på orkanen Maria.
BOMBNINGEN I PAKISTAN
BOMBNINGEN I PAKISTAN Frivillige Hjælpere gav assister på Nawabshahr hospitalet efter et terror bombeangreb.
ØDELÆGGELSERNE PÅ DOMINICA
ØDELÆGGELSERNE PÅ DOMINICA Frivillige Hjælpere rydder op i gaderne i Dominica, to dage efter at kategori 5-orkanen Maria ramte direkte.

Den fjerde værste vejrrelaterede katastrofe i Colombias historie måtte ske en dag. Ligesom Himalaya, er de naturligt regnfulde Andesbjerge fyldt med ultra-stejle skråninger, der gør det nemt for kraftig regn at forårsage jordskred af store kampesten med høj hastighed ind i befolkede områder nedenunder. Marts 2017 var ekstremt våd og forårsagede et nedbør i området omkring Mocoa på 150 procent det gennemsnitlige månedlig nedbør. Et par timer før og lige efter midnatten den 1. april faldt der 12 centimeter regn i regionen, som oversvømmede tre floder og skabte en flod af mudder, der hærgede – ”slettede”, sagde borgmesteren – hele nabolag langs bredderne. Ud over de 329 døde, kom 332 mennesker til skade og 70 er savnet.

De Frivillige Hjælpere sluttede sig til et mandskab på mere end 2.500 personer, herunder 1.400 soldater og 800 politifolk og finkæmmede efterladenskaberne for at finde overlevende. Hæren gav 63 køretøjer, 10 helikoptere, 7 både og 6 fly som respons på en katastrofe, der beskrives af præsidenten Juan Manuel Santos som ”en katastrofe forårsaget af naturen, af klimaændringer”.

Kun få dage fra hinanden i midten af september, ramte både orkanen Irma og kategori 5-orkanen Maria den maleriske caribiske ø Dominica, hvor de slog 30 ihjel og fjernede 80 % af øens hjem og bygninger. Ufremkommelige veje, mangel på frisk rindende vand og elektricitet og ødelagte telefon- og internettårne, gjorde øen isoloeret i dagevis. Et hold af Scientologys Frivillige Hjælpere og deres partnere, CINAT, fra Colombia, fløj ind fra St. Maarten, hvor de havde reageret på Irma-katastrofen den 6. september.

Da de Frivillige Hjælpere spurgte: ”Hvad har I brug for?” Gav Dominicas premierminister dem en liste. De Frivillige Hjælpere opfyldte den. De leverede tre standardcontainere med mad, vand, hygiejneartikler, redskaber og generatorer. Disse vitale logistik- og distributionstjenester har gjort, at de Frivillige Hjælpere opnåede anerkendelse rundt om i verden på mere end 200 katastrofeområder i de sidste to årtier.

BRANDEN I GRENFELL TOWER
BRANDEN I GRENFELL TOWER Storbritanniens Frivillige Hjælpere blev tilkaldt den 15. juni for at hjælpe hundrede, der blev hjemløse i kølevandet på branden i London.
BRANDENE I KNYSNA I SYDAFRIKA
BRANDENE I KNYSNA I SYDAFRIKA Da udbredte brande efterlod 10.000 indbyggere uden tag over hovedet i kystbyen Western Cape, ydede lokale Frivillige Hjælpere fysisk og åndelig hjælp og uddannede andre i at levere assister.
FLYGTNINGEKRISE I BURUNDI
FLYGTNINGEKRISE I BURUNDI Siden civile konflikter begyndte i april 2015, er over 420.000 burundiere flygtet. Et lokalt Frivillig Hjælper humanitært støtteprojekt leverede mad og tøj ved Carama flygtningelejren.