Håbets flamme Siger sandheden
SIGER SANDHEDENStoffri Verden Colombia bragte dens budskab og Sandheden om stoffer-hæfter til militærenheder over hele landet. Publikum – dem, der er på frontlinjerne i Colombia i krigen mod stoffer – lyttede efter med skarp opmærksomhed.

GLOBALT

Håbets flamme

Stoffri Baja
STOFFRI BAJA Los Barriles Borgmester Francis Olachea og Jan Storey (ovenfor fra venstre til højre) holdte et Sandheden om stoffer-læreruddannelsesseminar.

Før Stoffri Verden kom ind i billedet, havde Colombia intet landsdækkende forebyggelsesprogram. Det var et alvorligt problem, fordi ifølge landets justitsministerium bliver 640 tons marihuana brugt i Colombia hvert år, og omkring 30 procent af de afgrøder bliver eksporteret.

De frivillige fra Stiftelsen for en Stoffri Verden har givet colombianere de forebyggelsesprogrammer, de har brug for, og har arbejdet for at øge bevidstheden om stoffer og stoffri tankegang blandt colombianere, siden programmet blev lanceret i 2006. Det har involveret ikke kun farerne og ødelæggelserne fra ulovlige stoffer, men har også henvendt sig til ødelæggelserne, der kommer som et resultat af misbrug af alkohol.

Ægte oplysning om stoffer
ÆGTE OPLYSNING OM STOFFER Sandheden om stoffers-pensum er blevet introduceret til over 230 skoler i Baja California Sur.
Lektion efter lektion
LEKTION EFTER LEKTION Studerende i byen Miraflores får Sandheden om stoffer.

Siden de gik i spidsen for at uddanne enkeltpersoner gennem Stoffri Verden, er der sket betydningsfulde fremskridt med at få informationen ud til skoler, universiteter, lokalsamfund og specielt i forsvaret – som alle har taget dette budskab til sig. ”Vi arbejder i løvens mund her,” sagde Ingrida Lingyte, en programleder. ”Jeg ved, at jeg forandrer liv, ændrer retning for mange unge, og det redder bogstaveligt talt liv.”

En lignende historie finder sted i Baja California Sur, den sydlige mexicanske stat på Baja halvøen, hvor beboere er i sfæren af verdens mest grådige forbruger af ulovlige stoffer – USA. Det har ført til flere årtiers lange plager i dette land for narkotikahandel og narkomani.

Men et glimt af håb ankom med Stiftelsen for en Stoffri Verden, hvis uddannelsesprogrammer tilbydes i skoler over hele staten. Faktisk er statens indførelse af Sandheden om stoffer-pensummet det største samarbejde mellem stiftelsen og en partner til dato.

Da det nye skole år startede i efteråret 2017, leverede stiftelsen – gratis – næsten 3.000 pakker med materialer til undervisere og deres 40.000 studerende fra 230 skoler.