23. DECEMBER, 2017 / JOHANNESBURG, SYDAFRIKA

Byen af guld skinner

Scientology Kirken vender tilbage til menneskehedens vugge for at åbne en ny ideel kirke i Sydafrikas Johannesburg North.

Står i spidsen for indvielsen. Indvielsen af Scientology Kirken i Johannesburg North
STÅR I SPIDSEN FOR INDVIELSEN Mr. David Miscavige, bestyrelsesformanden for Religious Technology Center, byder velkommen til alle de tilstedeværende ved den livlige fejring lørdag den 23. december.

Bare en time nordvest for Johannesburg, har forskere opdaget de ældste fossiler på Jorden, der stammer fra 3,5 millioner år siden, i et område, der nu er kendt som ”menneskehedens vugge”. Liv, som vi kender det, kan spores tilbage dertil.

I dag, hvis vi ser fremad, er Johannesburg, der ligger i den mest befolkede af Sydafrikas ni provinser, hjemsted for en kommende ny civilisation, der er fri fra ondskaben fra apartheid og blomstrer som en kulturelt rig region med højere uddannede fagfolk inden for kunst og teknologi. Og inde i Gauteng er der distriktet Randburg, hvor der nu er en ny slags vugge for menneskeheden – den nye Ideelle Scientology Kirke i Johannesburg North, som blev formelt indviet i slutningen af december.

”Der er intet sted på Jorden, der har en plads i mit hjerte som jeres Afrika,” fortalte bestyrelsesformanden for Religious Technology Center, mr. David Miscavige, publikum, der bestod af over 1.500 scientologer og gæster. ”Dette urtids sted, denne vugge for verden.” Den nye kirke, sagde han, ”er et perfekt udtryk for ideel kirke arkitektur, og den afspejler absolut de grundlæggende mønstre i universet … for en ny civilisation, der begynder lige nu.”

Den nye kirke er næsten 6.500 m² stor og ligger på 1,5 tønder land, langs en travl vej, der er prydet med en frodig have. Den er dekoreret i jordfarver af sand og sølvgrøn, og den ligger op ad vejen fra den oprindelige – og stadig blomstrende – Johannesburg kirke, den allerførste Ideelle Scientology kirke.

Scientologys grundlægger L. Ron Hubbard gjorde Johannesburg til sit hjem for en kort stund fra 1960-61, hvor han førte tidlige bevægelser i kampen mod apartheid og erklærede: ”Sydafrika vil fostre den næste store civilisation på denne planet.”

Den storslåede ceremoni begyndte med magiske lyde fra afrikanske trommer, der blev ledsaget af indfødte dansere og sangere. Senere sang kirkens stab på 150 mand en dejlig gengivelse af Shosholoza– en traditionel zulu-sang, som er løseligt oversat til ”bevæger sig fremad”.

Lyde fra Afrika
LYDE FRA AFRIKA Åbningsceremonien blev ført an af de magiske lyde fra djembe-trommer blandet med traditionelle dansere og melodierne fra det lokale kor.

Fremad var et gennemgående tema blandt gæstetalere. Som omfattede: Høvding Fanie fra Zalisidinga afrikansk traditionelt råd; Martin Mande rådgiver til FN’s flygtningekontor i Sydafrika; Amy Fakude, taler emeritus i Gauteng-parlamentet for kvinder og pastor Errol Jacobs fra Eldorado præstegerninger. De talte hver i sær om deres heldige samarbejde med medlemmer og frivillige, der deltager i Kirkens programmer.

Høvding Fanie fortalte menneskemængden om sine oplevelser med L. Ron Hubbards teknologi: ”Jeg stødte første gang på jeres teknologi, da jeg var på arbejde i provinserne rundt om Johannesburg,” sagde han. ”Trods deres enkelhed, bragte disse værktøjer tillid, anstændighed og respekt til disse mennesker … det var helt magisk.”

Martin Mande talte om ånden fra den afrikanske helt Nelson Mandela. ”Et sundt hoved og et sundt hjerte er altid en formidabel kombination,” bemærkede han og talte om vigtigheden af FN’s Verdenserklæring om Menneskerettigheder, som Kirken underviser børn i ud igennem hele Afrika og rundt om i verden. ”For scientologer, er det ikke bare snak, det hele handler om implementering – handling,” fortalte han publikum.

Taler emeritus Amy Fakude understregede L. Ron Hubbards Vejen til lykke og dens evne til at styrke en generation: ”Før i tiden blev piger ned til 12 års alderen gravide. Nu er de beskyttet af deres nyfundne integritet. Og hvor unge mænd troede, at tyveri var okay, fordi ’de tog det tilbage, som oprindeligt var deres’, så tager de nu deres selvrespekt tilbage. Jeg fortæller jer, med Vejen til lykke giver vi menneskeheden dets menneskelighed tilbage.”

Pastor Jacobs er søn og barnebarn af præster – en af syv religiøse mennesker i hans familie. Alle har set at moralen daler i deres lokalsamfund, og han har ”forældre, skoler, skoleinspektører”, der kommer til ham og søger hjælp. ”For blot et par år siden, kunne jeg ikke have fortalt jer … men nu ved jeg det, og det er en velsignelse – fordi jeg opdagede Dianetics og Scientology Kirken, og alt hvad I bringer til denne verden!”

David Miscavige klippede et gigantisk rødt bånd i følgeskab med lokale medlemmer, der havde førte an i at gøre den nye kirke til en realitet, for officielt at åbne Kirken, og tusindvis strømmede gennem bygningerne for at påskønne klarheden og energien indenfor.

Panafrikansk hovedstad
PANAFRIKANSK HOVEDSTAD Den vidtspredte ejendom strækker sig over en 0,8 hektar stor grund med udsigt over Johannesburg.
Energien
ENERGIEN Begejstring og energi er i luften, idet deltagerne med deres egne øjne tog et nærme kig på kirken.

Afrikansk velsignelse

Stammeledere, nøglepersoner i regeringen og dignitarer giver deres løfte om et vedvarende partnerskab for fremtiden i det sydlige Afrika.

Errol Jacobs

Spreder nyhederne

”Vi prædiker, og vi underviser, blot for at se verden forsvinde under vores fødder. Forældre, skoler, rektorer, de kommer til mig og siger: ’Pastor, jeg har brug for din hjælp.’ Men hvem henviser jeg dem til? Tja, for bare et par år siden kunne jeg ikke have fortalt dig hvor eller til hvem, men nu ved jeg det, og det er en velsignelse. For jeg opdagede Dianetics og Scientology Kirken, og alt hvad I bringer til verden.”

Høvding Godfrey Fanie

Giver styrke til samfundet

”Jeg stødte første gang på jeres teknologi, da jeg var på arbejde i provinserne rundt om Johannesburg. Disse værktøjer bragte tillid, anstændighed og respekt til disse mennesker … det var helt magisk. Derfor begyndte jeg mine egne klasser og trin for trin, lærte I mig denne ’magi’. Og kort tid efter var jeg sikker på, at jeg havde magten til at hjælpe mit folk, fordi efter at have studeret alle 19 kurser – er jeg blevet høvdingen med svarene på alt.”

Jeg fortæller jer, med Vejen til lykke giver vi menneskeheden dets menneskelighed tilbage.”
Martin Mande

Opløfter sjæle i retning mod menneske­rettighederne

”Hvor andre er statiske i deres tankegang, er I visionære revolutionære. I opløfter sjæle i retning mod menneskerettighederne. Vi må nu etablere rettighedsklubber over det hele, på skoler, i organisationer og kirker i alle samfund. Og så på den måde, fra hovedet til hjertet, kan Afrika være levende og fri med en fremtid med menneskerettigheder.”

Amy Fakude

Generhvervelse af selvrespekten

”Unge mennesker mellem 19 og 35 – de er generationen efter apartheid, og Vejen til Lykke er deres svar. Før i tiden blev piger ned til 12 års alderen gravide. Nu er de beskyttet af deres nyfundne integritet. Og hvor unge mænd troede, at tyveri var okay, fordi ’de tog det tilbage, som oprindeligt var deres’, så tager de nu deres selvrespekt tilbage. Jeg fortæller jer, med Vejen til lykke giver vi menneskeheden dets menneskelighed tilbage.”