JORDSKÆLV I DET CENTRALE MEXICO

Ved epicentret

gcui_freedommag:at-the-epicenter-img-buildings-alt
Redning fra murbrokkerne Scientologys Frivillige Hjælpere sluttede sig til den legendariske mexicanske katastrofehjælpsdeling Los Topos for at redde dusinvis af liv. Los Topos – Muldvarpene – navngivet efter deres evne til at gå ind i uigennemtrængelige ruiner gennem håbløse smalle og usikre åbninger for at redde begravede overlevende. Eftersøgnings-og-redningsaktionen blev gjort vanskeligere med flere dage med dynamiske udløste efterskælv.
FORSYNINGSLINJER
FORSYNINGSLINJER Mexicanske Frivillige Hjælpere bakkede beredskabsholdet op og hjalp med lindringen af traumer og organiserede og uddelte tonsvis af forsyninger.

Utroligt, bare to timer efter at regeringens højtalere i hele Mexico City satte gang i en sikkerhedsøvelse i tilfælde af jordskælv – som er del af en ceremoni til minde om de 10.000 ofre for jordskælvet den 19. september 1985 i Mexico City, begyndte jorden i og omkring den mexicanske hovedstad at ryste. Nøjagtigt 32 år efter det berygtede jordskælv i 1985, blev det større Mexico City område ramt af et underjordisk udbrud på en størrelse på 7,1 – og på mindre end 20 sekunder kollapsede over 40 bygninger, 370 mennesker blev slået ihjel (228 i Mexico City) og over 6.000 blev såret. Mens størrelsen, raseriet, dødstallet og skaderne var enorme, er jordskælv ikke noget nyt for Mexico, som er en af verdens mest jordskælvsramte regioner. Byen ligger på toppen af krydsende tektoniske plader – en seismisk cocktail, der skaber et gennemsnit på 40 jordskælv om dagen over hele landet – faktisk omkom 100 personer 12 dage tidligere i et jordskælv 640 km derfra.

ORGANISATION, IKKE KAOS
ORGANISATION, IKKE KAOS Katastrofehjælps-hovedkvarter i Scientology Kirken Mexico.
DRAMATISK REDNING
DRAMATISK REDNING Frivillige Hjælpere og Los Topos-hold arbejder sammen for at redde et barns liv, der er fanget i en sammenfalden skole.

Los Topos har arbejdet sammen med de Frivillige Hjælpere på større katastrofeområder siden jordskælvet i 2010 i Haiti, herunder det japanske jordskælv og tsunamien i 2011, jordskælvet i Nepal i 2015 og utallige andre ind imellem. De to grupper var blandt de første, der reagerede, da dette – nu kaldes det jordskælvet i det centrale Mexico – ramte. Scientology Kirken i Mexico blev øjeblikkeligt etableret som Hovedkvartet for nødhjælp efter jordskælv. De arbejdede i døgndrift, og holdene fik øjeblikkeligt trukket 26 folk ud af ruinerne fra skolen Enrique C. Rébsamen. Snart blev kirken basen for al eftersøgnings- og redningspersonale fra paramedicinere til politi, brandmænd og militærpersonale.

Mere end 1.000 Frivillige Hjælpere tjente der og på 90 andre steder i landet. En flåde af Frivillig Hjælper-motorcyklister blev dannet for at transportere eftersøgnings- og redningshold frem og tilbage mellem stederne. En konstant strøm af bidrag – fra skovle og hakker til vand og babyplejeprodukter (mere end 55 tons i den første måned) – strømmede ind til kirken, så de kunne blive organiseret og distribueret af de Frivillige Hjælpere til redningsmandskabet og dem i nød.