Frivillige Hjælpere

En styrke for godhed

Scientology Kirkens humanitære arbejde er en fundamental del af dens mission for at skabe en bedre verden gennem kampagner om menneskerettigheder, social retfærdighed, analfabetisme, uddannelse og katastrofehjælp, og for at bekæmpe svøben fra stoffer, analfabetisme, diskrimination og religiøs intolerance.

Det arbejde er udført gennem otte globale humanitære initiativer, som hver er udformet fra de værdier, scientologer står for, og støttes af Kirkens medlemmer gennem deres bidrag og frivillige indsats. I 2017 gjorde disse programmer en forskel i millioner af menneskers liv rundt om i verden, mere bestemt udmærkede Kirkens Frivillig Hjælper-program sig bredt – en af de største uafhængige nødhjælpsstyrker i verden – idet de reagerede på naturkatastrofer, som omfattede orkaner, jordskælv, brande og oversvømmelser, der bragte lindring til titusinder, som blev påvirket af disse begivenheder. De Frivillige Hjælpere hjalp utallige tusinder med at komme sig over indflydelsen fra disse begivenheder. Fra at beskytte naboer og virksomheder, da orkanen Irma ramte Clearwater i Florida, til at reagere på ødelæggende storme i Texas, Caribien og Puerto Rico eller at yde hjælpe under jordskælvene i Mexico City og brandene i det vestlige USA.

Mens de Frivillige Hjælperes bestræbelser tiltrak omfattende offentlig opmærksomhed og ros fra en verden, der var fokuseret på katastrofehjælp, var mange af de andre humanitære programmer også i gang og støttede op om samfundsforbedrende programmer for at skabe et tryggere og mere fredeligt samfund.

Stiftelsen for en Stoffri Verden – verdens største ikke-statslige organisation for narkooplysning og -forebyggelse – uddelte 19 millioner hæfter og videoer i løbet af året om Sandheden om stoffer. Deres arbejde modtog entusiastiske reaktioner fra politiet og borgergrupper i USA, Europa og latinamerikanske og sydamerikanske nationer. En af disse organisationer, det nationale politi i Ecuador, blev inspireret af oplysningsprogrammet mod stoffer og organiserede et nationalt løb, der førte til 86.000 løfter om at sige nej til ulovlige stoffer.

To Los Angeles-baserede internationale almennyttige organisationer, United for Menneskerettigheder, og dets underordnede program, Unge for Menneskerettigheder, udførte udbredte distributionskampagner i løbet af året for at uddanne millioner af mennesker rundt om i verden i FN’s Verdenserklæring om Menneskerettighederne. Og Vejen til lykke – L. Ron Hubbards vejledningen til moralværdier baseret på sund fornuft, organiseret under Vejen til lykke-stiftelsen – blev anbragt i hænderne på flere millioner for at fremme respekt og civil samtale i lande, hvor stridigheder og overlevelse er dagligdags affærer. I Filippinerne sidste år blev de 21 leveregler fra Vejen til lykke for eksempel brugt til at mindske selvbestaltede reaktioner på narkohandel, der havde resulteret i regeringsgodkendt udenretslige mord.

Året blev også tydeligt markeret af arbejdet fra Citizens Commission on Human Rights (CCHR), en international vagthund for psykisk sundhed, der er vokset og omfatter nu mere end 170 afdelinger i hele verden. CCHR og dens medarbejdere og frivillige har bidraget med ressourcer, der omfatter koordinering med medierne, produktionen af dokumentarfilm, oplysningsmateriale og udstillinger for at gøre mishandling inden for psykisk sundhed til genstand for offentlig granskning – inklusive kriminelle forseelser – og for at fremme lovgivning til at bremse denne slags mishandling. I et antal af sager afslørede CCHR’s frivillige psykiateres og psykiatriske hospitalers embedsmisbrug og fik indført lovgivning, til at sætte en stopper for mishandlende udøvelser.

Effektiviteten af disse anstrengelser er blevet demonstreret igen og igen i Kirkens historie med humanitært arbejde, og i 2017 nåede scientologers engagement endnu en gang nye niveauer i deres målrettede tjeneste til menneskeheden.