Vivo sin drogas
FRA TOPPENFarverige uniformer og indviklede formationer staver en mission: ”Jeg lever uden stoffer, du beslutter dig”, af hundredvis af ecuadorianske politifolk og en mangfoldighed af borgere ved en national event, der sætter en verdensrekord med tusindvis af løfter om ikke at tage stoffer – alt sammen under banneret fra Stoffri Verdens undervisningsprogram.

ECUADOR

Staver budskabet mod stoffer

En verdensrekord
EN VERDENSREKORD Et Guinness verdensrekord-certifikat bliver overrakt, der anerkender Ecuadors Sig Nej til Stoffer 5 km løb, hvor et rekordbrydende antal folk, 86.000, lovede at leve et liv uden stoffer.

Det nationale politi i Ecuador sætter farten – bogstaveligt talt – i deres løb for at skabe en stoffri verden og vinder kraft, styrke og fart i deres land. Sammen med Freewinds, Scientology Kirkens religiøse fristed til søs, nåede arrangementet ikke kun over mållinjen, det satte en ny Guinness verdensrekord med 86.630 person, der havde givet et løfte til at sige nej til ulovlige stoffer.

Sammen med borgmesteren Montenegro og omkring 47.000 nationale politibetjente i Ecuador, hjalp scientologer med at organisere et 5 km løb, der begyndte i Quito, landets hovedstad. Løbet blev sponsoreret af adskillige organisationer, herunder Kirkens sponserede Stiftelse for en Stoffri Verden. Deltagerne bar t-shirts med kampagnens logo og modtog Sandheden om stoffer-hæfter.

Mere end 180.000 personer deltog i denne event ud igennem Ecuador, som krævede en hel måned med forberedelser.

Og politiet modtog deres belønning, da to Guinness verdensrekord-observatører – der var udstationeret i forskellige provinser – talte deltagerne og verificerede tallene, der placerede det nationale politi i Ecuador i Guinness verdensrekord-bog, for de fleste løfter nogensinde modtaget under en sundhedskampagne. Carlos Tapia Rojas, Guinness verdensrekord-repræsentant for Mexico og Latinamerika, lykønskede Ecuadors nationale politi for deres engagement med at sørge for sundheden og lykken for deres folk.

Med sådan et stort forspring i dette løb, kunne programmet, der i Ecuador blev kaldt ”Yo Vivo sin Drogas, Tú Decides” (”Jeg lever uden stoffer, du beslutter dig”) nå ud til millioner af mennesker.

De tager afsted
DE TAGER AFSTED Ecuadorianere sætter i gang fra startlinjen af løbet Yo Vivo Sin Drogas, Tú Decides (”Jeg lever uden stoffer, du beslutter dig”) i Quito.