<no value>

Verden

Hvordan når man ud til verden?

Til hver person hvis menneskerettigheder krænkes Til hver teenager der trues af stofmisbrug og afhængighed Til hvert samfund der er påvirket af vold og kriminalitet Til hver gruppe der ønsker at skabe en bedre verden

stoffri verden
DISSEMINERINGS- OG DISTRIBUTIONSCENTRET

En dag i 2015 søgte Augustine Brian på internettet for at finde menneskerettighedsressourcer til at uddanne de lokale i sit hjemland Papua Ny Guinea, et af de mest ufremkommelige lande i verden, hvor nogle lømler i politiet engang gennembankede ham så slemt, at han røg på hospitalet og ikke kunne spise andet end sondemad i 10 uger. Da han faldt over en hjemmeside, der tilbød gratis informationspakker om menneskerettighederne, bestilte Brian, som er uddannet som lærer, øjeblikkeligt materialerne.

”Jeg tænkte, at det ikke kunne være rigtigt,” genkaldte han sig, og tilføjede at han ikke havde forventet at modtage materialerne, for han havde ofte haft dårlige oplevelser med reklamegimmicks, fordi hans landsby i det sydlige højland var så ufremkommelig.

Adskillige dage senere ankom en pakke fra USA med en pakkeservice. Til Brians store overraskelse indeholdt den en DVD (en dokumentarfilm med titlen Historien om Menneskerettigheder) og en undervisningspakke – nøjagtigt den slags information, som han senere ville bruge til at informere mere end 60.000 mennesker i sin provins for at øge deres bevidsthed i deres kamp mod korruption og bureaukratisk nedladenhed.

ROTATIONSPRESSE
EN GIGANTISK PRESSERotationspressen ”Goss Sunday 2000” bruger 15 km lange papirruller til at trykte tidsskrifter og andre materialer døgnet rundt på 22 sprog.

Brian bad herefter om og fik en stor sending fra den samme kilde – Unge for Menneskerettigheder, der er en underorganisation til United for Menneskerettigheder, som er et kirkesponseret ikke-statsligt oplysningsorgan. På et almindeligt år besvarer de to søsterorganisationer anmodninger om menneske­rettigheds­materialer fra grupper i mere end 100 lande, og derved styrker de folks fundamentale rettigheder og friheder uanset nationalitet, hudfarve eller tro.

Det er nok en af de vigtigste samfundsopgaver i verden – og motoren bag er Den Internationale Scientology Kirkes Disseminerings- og distributionscenter. Det ekspansive center ligger på 17.000 m² i udkanten af Los Angeles. ”Disseminerings­centret” som det kaldes i folkemunde, huser alt under ét tag – ikke bare højmoderne digitale tryknings- og produktionsudstyr, men også forsendelse, spedition, lagerplads og administrative kontorer til øjeblikkeligt at kunne opfylde anmodninger on-demand, såsom bestillingen fra Papua New Guinea, der ligger 11.000 kilometers væk.

Kirken oprettede centret i 2010 for at kunne opfylde en hovedopgave: at kunne tilbyde materialer til alle de humanitære programmer, som Kirken støtter. Derved ville det være en almennyttig tjeneste til dem, der tager sig af de mest presserende problemer i samfundet. Materialerne omfatter en bred vifte af undervisnings­materialer, brochurer, håndbøger, dvd’er, plakater, bannere og flyers for ikke at nævne T-shirts og hatte. En del af denne opgave er også nødvendigheden af at producere materialerne til en brøkdel af den pris, som det ville koste at få dem lavet af andre leverandører.

Hvad er menneskerettigheder? -hæftet
Vejen til lykke-hæftet
Hæftet Sandheden om syntetiske stoffer Hæftet Sandheden om syntetiske stoffer
ROTATIONSPRESSE
KRAFTCENTERDen største trykpresse kan trykke en million hæftesider i timen – på 24 timer bliver det til to gange indholdet af et gennemsnitligt kommunebibliotek.