Fra redaktionen

Indledning

Scientologys grundlægger, L. Ron Hubbard, var fra den generation, der blev formet af anden verdenskrig og fremkomsten af atomvåben, som kunne udrydde hele civilisationen. Indsatsen var så høj dengang, at sejr enten betød at vinde eller tabe – der fandtes ikke noget, der hed uafgjort eller omkamp. En anden stor mand i den æra, Winston Churchill, sagde: ”Uden sejr er der ingen overlevelse.”

Hubbard indgød Scientology med en altoverskyggende nødvendighed: overlevelse. Men for at overleve måtte menneskeheden blomstre, den måtte være fri. ”Netop den impuls i Mennesket, som ikke kan udslettes, er dets impuls i retning af frihed, dets impuls i retning af fornuft, i retning af bedre resultater i alle dets bestræbelser,” skrev Hubbard i 1954.

Scientology Kirken har fulgt den vej i mere end seks årtier, og den er vokset og blevet stærkere. I dens første årtier blev religionen angrebet af totalitære og manipulerende interesser – i myndigheder og regeringer, af organiseret psykiatri, medicinalvaregiganter, de religiøst intolerantes snæversynethed. Kirken vandt, vandt og vandt igen - og vandt i øvrigt endnu mere.

David Miscavige, som i de sidste 30 år har været ved roret i Scientology, har haft et enkelt fremaddrivende formål: at udbrede Scientologys overlevelsesredskaber til alle verdenshjørner og derved bremse civilisationens nedadgående spiral. Langt størstedelen af arbejdet er at opbygge den unge religion i dag og for fremtiden.

Det kaldes ekspansion. Det kræver hårdt arbejde at etablere en verdensomspændende kirke. Scientologys åndelige sti bliver tilgængelig for flere mennesker, der ser, at den virker. Kirken vokser og gennemfører humanitære programmer, der driver de mørke skygger i form af samfundets forfald, kriminalitet og mentalt og åndeligt slaveri tilbage. Kirken åbner grupper og missioner, der selv bliver til fuldgyldige kirker, og således accelererer cyklussen.

Alt dette hjælpes på vej gennem den svimlende hastighed, med hvilken religionen producerer bøger, cd’er og informationsmaterialer, film, radio og tv samt websites og online disseminering. Det største fremskridt inden for disse områder fandt sted i 2016 med åbningen af et kendt og klassisk Hollywood-studie, der nu er Scientology Media Productions.

Al denne vækst og ekspansion er beskrevet i denne særudgave af Freedom, Scientology Kirkens stemme med en gennemgang af året der gik. Den egentlige modtagere af fremskridt og triumfer i disse sider er dig - hver mand, kvinde og barn på planeten - fordi vores mål er frihed og overlevelse for alle.