Humanist

Udfører godt arbejde

Når folk har brug for hjælp, er der en vifte af samfundsprogrammer, som står klar.

Dette var et turbulent år: En voldsom stigning at mord i USA, og titusinder døde af heroin og receptpligtige opioider. Jordskælv, brande og oversvømmelser knuste livet for utallige familier og konflikt fortsatte med at hærge forskellige lande. Scientology Kirken, dens medlemmer og de utalige samfundspartnere imødegår dette stormløb af elendighed ved at lette byrden for de nødstedte, hjælpe de mange ofre og give håb til alle, der blev berørt af de kirke-sponserede humanitære programmer.

Oplysning og uddannelse er drivkraften bag næsten al fremgang i verden. Så lærere, vejledere, socialarbejdere, politi, samfundsaktivister og ledere i mere end 100 lande tog i 2016 ud for at undervise og styrke så mange mennesker som muligt, som del af at vende den farlige tendens i samfundet.

100 millioner mennesker

United for Menneskerettigheder et internationalt almennyttigt initiativ md hovedkvarter i Los Angeles, uddannede 100 millioner mennesker rundt om i verden om de 30 rettigheder, som er udtrykt i Verdenserklæringen om Menneskerettigheder – den erklæring, der blev vedtaget af et flertal af FN i 1948 for at forhindre en gentagelse af anden verdenskrigs grusomheder. United for Menneskerettigheder arbejder sammen med 1.500 grupper og organisationer for at få Verdenserklæringen ud og gjort kendt i 192 lande

192 lande

Ved at uddanne individer om deres medfødte menneskerettigheder med filmen Historien om menneskerettigheder, 30 informationsvideoer og omfattende redskaber til brug i skoler mv., har United for Menneskerettigheder og dens ungdomsafdeling Unge for Menneskerettigheder formået at forbedre deres indstilling og indføre ændringer i landes politik. I Mexico er Verdenserklæringen om Menneskerettigheder således blevet en del af landets forfatning, hvilket til dels kom sig af Unge for Menneskerettigheders utrættelige kampagne.

180 love blev vedtaget

En anden international menneskerettighedsbestræbelse, Cititens Commission on Human Rights (CCHR), der blev grundlagt af Scientology Kirken i 1969, er verdens førende kontrolorgan med hensyn til psykisk sundhed. CCHR, der nu har mere end 250 afdelinger i 34 lande, har gjort meget for at formindske antallet af psykiatriske overgreb verden over. Deltagerne gør brug af CCHR’s mange dokumentarfilm, artikler, videoer, tryksager og udstillinger til at oplyse embedsmænd og offentligheden. Samtidig sørger de for at forbrydelser bliver retsforfulgt og lovindgreb indføres for at beskytte borgerne – indtil videre er mere end 180 love blevet vedtaget.

Oplysning er også kernen i den kirke-sponserede kampagne Sandheden om stoffer. Kampagnen, der ledes af Stiftelsen for en Stoffri Verden, er verdens største ikke-statslige initiativ for oplysning og forebyggelse af narkomisbrug. Sandheden om stoffer-materialer har nået 200 millioner mennesker verden over.

19 % fald i narkoforbrug

Gennem en dokumentarfilm, 17 informations­videoer, lektionsplaner til skolebrug og 14 Sandheden om stoffer-hæfter, der beskriver de hyppigst misbrugte stoffer, sørger kampagnen for, at de unge har nok data til selv at kunne træffe deres beslutninger. En senator i det italienske parlament sagde: ”Jeg vil gerne takke jer for at have spillet en afgørende rolle i den nedgang på 25 %, som vi har set i brugen af stoffer i vores land. … Jeg ved, at I ikke anser jeres arbejde for at være gjort, indtil de unge i vores land er i stand til selv at beslutte sig for, at de kan leve livet uden stoffer.”

Men for de mennesker, der har bukket under for farerne ved stoffer og enten er afhængige eller sidder i fængsel, fandt humanisten og Scientologys grundlægger, L. Ron Hubbard, også løsninger til. Narconon, som er et ikke-religiøst program baseret på disse løsninger, behandler misbrugere som mennesker med et problem i stedet for som navnløse entiteter med en kronisk sygdom. Afhængige bliver omhyggeligt ført gennem en afvænningsproces helt uden medicin eller erstatningsstoffer, og de bliver dernæst ført gennem et afgiftningsprogram, der gør brug af korrekt ernæring, motion og saunaophold for at fjerne rester af stoffer, der giver næring til trangen. Deltagerne tager så kurser i livsfærdigheder, og derved opnår de redskaber til at kunne klare det pres, der førte til brugen af stoffer i første omgang, hvilket gør, at de forbliver sunde og stoffri.

Men hvis folks valg i livet ender med at få dem i fængsel, er der også Criminon, som ikke blot tager sig af problemer med stoffer, som fik dem indespærret, men også gengiver dem nøglen til at leve et liv uden kriminalitet – deres selvrespekt.

117 millioner bøger

L. Ron Hubbards Vejen til lykke, som er en ikke-religiøs guide til et bedre liv baseret på sund fornuft, der indeholder 21 leveregler i et let forståeligt sprog, bliver også brugt i programmet. Bogens konstruktive principper og nyttige værdier spreder sig som en beroligende indflydelse verden over: Ved slutningen af 2016 er mere end 117 millioner hæfter blevet uddelt på 114 sprog. Et af de dokumenterede resultater i kølvandet på undervisning med hæftet sammen med den komplette bog-på film, 21 informationsvideoer og forskellige redskaber til brug for lærere, er en nedgang i vold og kriminalitet.

Hubbard erkendte, at nøglen til at undgå narkotika og kriminalitet – og til at klare sig i næsten ethvert aspekt af livet – er at blive uddannet. Applied Scholastics, som er en ikke-sekterisk organisation med mere end 1.000 grupper i 72 lande, forbedrer dramatisk elevers muligheder for at få en uddannelse og blive produktive voksne. Dette gøres ved at benytte L. Ron Hubbards studieteknologi, som lærer folk at lære, så de kan blive dygtige til hvad som helst.

Ud over disse løsninger er der programmet, som er indbegrebet af Kirkens religiøse mission i samfundet, Scientologys Frivillige Hjælpere. De Frivillige Hjælperes motto er ganske enkelt: ”Der kan gøres noget ved det.” Programmet omfatter en række værktøjer til formålet – fra hvordan man forbedrer sin kommunikation, løser konflikter og overvinder studieproblemer til åndeligt at lindre sygdom og skader, samt hvordan man bliver bedre til at organisere. Hubbard udformede programmet til at være spydspidsen i tværreligiøse bestræbelser for at hjælpe dem, der er i nød, uanset deres omstændigheder, race, religion eller etniske tilhørsforhold og uanset hvor, de måtte være.

organisationer

Når naturkatastrofer eller menneskeskabte problemer nedriver folks planer, tilbyder de Frivillige Hjælpere dem en håndsrækning, så de kan få deres liv på fode igen. Programmet er vokset voldsomt, og de Frivillige Hjælpere er nu en af de største uafhængige nødhjælpsstyrker i verden. Scientologys katastrofeberedskab samarbejder med mere end 1.000 organisationer og har tjent ved alle større katastrofer i dette århundrede.

Selvom 2016 har været meget produktivt, vil Kirkens opsøgende arbejde med gode gerninger i humanitært regi helt sikkert blive ved med at vokse i det kommende år og hvert år derefter.