Ekspansion

Sydney

4. september 2016

Det splinternye Scientology hovedkontor for Australasien og Stillehavsområdet er Kirkens største center uden for USA.

Ledestjerne til åndelig frihed
Ledestjerne Den nye kirke på 12.500 m², som ligger i udkanten af Lane Cove nationalpark, står som en ledestjerne for åndelig frihed.

Sydney – Indvielsen af Scientology Kirkens kæmpestore nye Avancerede Organisation i Sydney i begyndelsen af september skete med en massiv støtte fra samfundsledere og prominente embedsmænd, og derefter åbnede de dørene for avancerede niveauer af åndelig vejledning og uddannelse.

Åbningen betød også lanceringen af et nyt Kontinentalt Forbindelseskontor, som er et center for Kirkens humanitære programmer og opsøgende arbejde i hele Australasien og Stillehavsområdet.

Desuden har det stor betydning for noget nyt og vigtigt i Kirkens udvikling – en accept som var afspejlet i talerne, som kom for på meget offentlig vis at byde velkommen til de nye faciliteter i Sydney. De omfattede en af Australiens bedst kendte menneskerettighedsaktivister, dr. Gracelyn Smallwood, og den tidligere rigsadvokat i Australien, dr. David Bennett – som repræsenterede Kirken i en skelsættende og banebrydende retssag om Kirkens religiøse identitet, som blev afgjort i 1983 og omskrev de australske love om definitionen for religioner og dannede en præcedens på området, der siden er blevet fulgt i andre lande. Andre dignitarer sluttede sig til dem og talte til de ca. 3.000 gæster. Blandt dem var Keith Thompson, som er vicedekan for jura på Notre Dame Universitet i Sydney og er en af de mest fremtrædende ledere for tværreligiøst arbejde og menneskerettigheder i Australien, og dr. Amin Hady, som er forhenværende rådgiver til Australiens premierminister om religiøse anliggender.

Alle var kommet for at sige et ord, ikke kun om åbningen, men om Kirkens arbejde, og hvad religionsfrihed nu betyder for al frihed i dette land ”down under”.

Indvielsen markerede også fremskridtet for kirken i Australien, der begyndte for årtier siden og undervejs løb ind i fordomsfuldhed, forudindtagethed og modstand, som blev en prøve på kirkens overlevelseskraft, da en lille men magtfulde klike af antireligiøse kræfter arbejdede for at forbyde religionen i landet. Men uanset hvad, kunne de ikke lukke kirken. Kirkens endelige sejr i Australiens højesteret, der formulerede en definition for religion, der nu også bruges i andre lande rundt om i verden, blev grundlaget for denne nye bygning, der nu er blevet et monument for frihedens triumf.

Hubbard Vejledningscenter
På rette vejScientologer når fremad på deres åndelig vej i Hubbard Vejledningscentret (ovenfor) og på deres studier (til højre).
Scientologer på vej til studie

Som religionens avancerede åndelige og administrative center i regionen står det nu som en perfekt tilbygning til de andre nye Scientology kirker, der er blevet åbnet i Australien og Østasien i de senere år – fra Sydney og Melbourne i Australien til Tokyo i Japan og Kaohsiung i Taiwan. Hver især vidner de om Scientologys hurtige vækst i disse dele af verden, som er blandt de mest befolkede områder på Jorden.

Den nye bygning, som er blevet ombygget efter at have været det nationale lydtekniske institut, står i udkanten af Lane Cove National Park, hvor et tæppe med lys og bevægelse er flettet ind i urskovens omgivelser – et sted hvor lyden fra cikader stiger og falder i en aftensang i skøn symfoni med guldakacier, eukalyptus og Banksia træer.

I disse skovlige omgivelser tilbyder den nye avancerede organisation i denne region lokaler, hvor scientologer kan studere, modtage vejledning og deltage i kirkens programmer og samfundsaktiviteter. Faciliteterne omfatter auditorier til brug for medlemmer og samfundsgrupper, der er involveret i humanitært arbejde.

Fra balkonen ved den nye Lane Cove Café, lige uden for bygningens panoramavinduer, flokkes kookaburraerne ved bækken, Blue Gum Creek, og tilføjer deres drilleagtige leende triller til stemningen fra alt det andet dyreliv, der trives i den næsten 400 hektar store skov nær Sydneys centrum.

Kirkesalen
Værdige omgivelserAuditoriet i den nye kirke i Australien er vært for både kirkens og lokalsamfundets aktiviteter.

Deltagere og gæster hørte løfter om at støtte Kirkens vækst fra religionens venner den 4. september, hvilket er en bekræftelse af, hvad det krævede at gøre Kirkens nye hjem til en realitet med hensyn til overbevisning, beslutsomhed og engagement for frihed gennem årene og trods alle odds. Til sidst trak Scientologys kirkelige leder, David Miscavige, det symbolske bånd ned, og den farverige grønne og guldfarvede konfetti regnede så ned over de fremmødte.

”Hermed kommer vi til det uendelige udsigtspunkt for dagen,” sagde Miscavige. ”Det kommer sig af en vision om menneskeheden, der drages mod vores døre, mod den åndelige friheds verden.”

Korridor

Scientologernes beslutsomhed for at forsvare og beskytte deres religiøse overbevisninger og finde udtrykket for deres åndelighed i Kirkens menneskerettigheds- og humanitære opgaver, var en del af det, der fik den internationalt kendte menneskerettighedsaktivist Gracelyn Smallwood til at acceptere invitationen til at tale ved indvielsen.

Om morgenen på indvielsesdagen dukkede den kendt aktivist for hendes folk, de indfødte aboriginere, op på det nationale radionetværk ABC for at kommentere om den racistiske vold i landet og drog blandt andet paralleller mellem Scientology Kirkens idéer om tolerance og frihed og opfordringer til at bringe raceurolighederne til oprør i landet.

”Om et par timer skal jeg tale til 3.000 mennesker i Sydney ved indvielsen af en Scientology bygning,” fortalte hun de ca. 18 millioner, der lyttede til netværket. ”Jeg er ikke en scientolog, men hvis scientologer giver indfødte australske aktivister [en mulighed for at tale] om sandheden i dette land … så, er jeg glad for at støtte Kirken med al min magt,” sagde hun.

I et tidligere interview havde professor Smallwood sagt, at hun følte, at hun spillede en rolle for at byde velkommen til kirken og det kontinentale hovedkontor i Australien, da hun er en del af Australiens urbefolkning. Hun sagde, at hun fra sine år i det akademiske og medicinske samfund i Australien og regionen var klar over, hvor vigtig Kirkens humanitære arbejde og kamp for lige rettigheder er, og at det blev gjort, mens den kæmpede for sin anerkendelse, er endnu mere bemærkelsesværdig. Derfor roste hun også dens opsøgende arbejde med humanitære målsætninger.

Da hun kom op på podiet ved indvielsen, talte hun demonstrativt om dette.

”Dette lands traditionelle vogtere har en stærk tradition for respekt og åndelighed,” sagde hun. ”Jeg har lært, hvordan man ærer vores tradition gennem jeres mål med en verden uden vanvid, uden kriminelle og uden krig, hvor duelige mennesker kan trives, og hæderlige mennesker kan have rettigheder. ”Her i dag byder vi velkommen til jer og jeres tradition for respekt og forståelse af Mennesket som et åndeligt væsen. Og vi byder jer velkommen fra mange steder, fra hele det enorme Stillehav og vores eget Australien.” ■

Rundtur i kirken i Sydney
Rundtur i kirken i Sydney
Rundtur i kirken i Sydney
Skønhed Den nye kirke komplementerer til fulde det frodige australske landskab.