Harlem Grand Opening

Ekspansion

Harlem

31. juli 2016

Scientology kirken og medborgercentret, der er blevet hyldet som et ”center for håb”, fejrer den ånd, der gennemsyrer dette samfund i den amerikanske historie.

Harlem er … så meget. For mange mennesker, der var nødt til at overkomme barrierer for at kunne rumle rundt i den amerikanske drøm, var Harlem praktisk talt alt – både det gode og det dårlige, men altid med sjæl og rytme. Langston Hughes, en af de fremtrædende digtere fra Harlems renæssance i 1930’erne, sammenfattede ånden i bydelen: ”Du vil høre deres fødder / slå takten og slå takten til __ / du tænker / er det en lykkelig takt?”

Der var en glad takt i Harlem på den sidste dag i juli 2016. Scientology, religionen der opløfter ånden og genopbygger samfund, var travlt beskæftiget med at åbne to nye bygninger – en kirke og et medborgercenter i hjertet af den spanske del af Harlem. Flot istandsat og udstyret – ikke bare for at blive storslået, men for at alle i Harlem, alle racer og alle religioner, kunne have et samlingssted – et hovedkvarter kunne man sige – til at vende tendensen for civilisationens frygtelige skred.

Johnny Ray Youngblood, som selv er en prædikanternes prædikant ved Mount Pisgah baptistkirken og en ven af Scientology Kirken – fortalte folk, hvad de kunne forvente sig fra denne nye kirke og medborgercenter: ”Scientologer søger at hjælpe folk, hvis ansigter er ukendte, hvis øjne de måske aldrig vil se, og hvis navne de aldrig vil kende. … Og se på den [kirke], der er blomstret op her. Må dette blive et mægtigt fyrtårn for folk i Harlem.”

Scientology Kirken i Harlem giver rundvisning til New Yorks politi og samfundsledere  De store musikere Chick Corea (på klaver) og Stanley Clarke (på bas)
Nonstop LifeNew Yorks politi og samfundsledere får en rundtur (øverst); jazzlegenderne Chick Corea (klaver) og Stanley Clarke (kontrabas); unge delegerede (herunder) fra 41 lande deltager i et åbent hus-arrangement om menneskerettigheder.
Åbent hus om menneskerettigheder

Idet Scientologys leder, David Miscavige, opfordrede scientologer og venner til at få gang i en kampagne for at stoppe samfundets nedgang og kollaps, gjorde han brug af grundlæggeren L. Ron Hubbards ord. Hubbard boede i New York i 1930’erne og vendte tilbage til byen i midten af 1970’erne for at undersøge samfundet: ”Det var her og dengang, at L. Ron Hubbard udformede sine teknologier for at redde menneskeheden, og hvorom han skrev: ’Mange af livets løsninger findes her – og de står til menneskets rådighed.’ Og det er det, som vores nye medborgercenter repræsenterer. Det er ikke bare et tilbud om hjælp, men snarere vores ret og forpligtelse til at hjælpe.”

Den 6.200 m² store kirke i Harlem er præcist udformet for at sikre en effektiv gennemstrømning for bygningens religiøse tjenester. Besøgende bydes velkommen til et informationscenter, som med billeder og lyd viser religionens anskuelser og handlingsorienterede programmer såvel som en biografi over Hubbard. Medborgercentret har både mødelokaler, sofaer til bare at slappe af, studielokaler og en café.

Fra det øjeblik båndet faldt, og kirken og centret åbnede dørene, har der været en konstant strøm af forskellige arrangementer. Repræsentant Charles Rangel fra USA’s Kongres indgav en officiel proklamation til Congressional Record, hvor han navngav indvielsesdagen, den 31. juli 2016, som ”Scientology dag i Harlem”.

Besøgende udforsker diverse anskuelser og udøvelser
LæringBesøgende lærer om Scientologys anskuelser og udøvelser (ovenfor); lektiehjælp og undervisning i medborgercentret; scientologer studerer religiøse kurser.

Nogle af de første til at deltage i den nye kirkes opsøgende arbejde var præsten Mary White, som tog hendes kristne menighed ind for at deltage i søndagssamlingen, og pastor Susana Bastarrica, som er grundlægger af en samfundsgruppe for fred og økologi, og bragte samfundet sammen for at fejre den Internationale Fredsdag i kirken.

Det blev udvidet til at omfatte kunst, da et mariachi-band fra det spanske Harlem brugte medborgercentrets sal til at øve i. Snart efter var der et arrangement med et stort og varieret fremmøde, hvor entertainer Rappin' Tate tog sit nummer ”Hip-hop til Hip-hope” til 125th Street.

Konferencer om menneskerettigheder, kampagner mod stoffer, at sprede budskabet om psykiatriske overgreb, fejringen af jazzen i Harlem – alle disse arrangementer og flere til har været en del af de første få måneder for Harlems ideelle Scientology kirke og medborgercenter. Et rekordstort antal mennesker modtager Scientology åndelig vejledning og kurser, og masser af børn skaber bedre muligheder for sig selv i medborgercentrets studielokaler.

Harlems nye Ideelle kirke og medborgercenter er blevet en gnist, der får motoren i gang igen i denne stolte, historiske bydel, der har været i forfald i al for lang tid. Som David Miscavige sagde ved åbningen: ”Alt, hvad man skal gøre, er, at sætte øret mod jorden og høre genlyden igen og igen:

Harlem!

Harlem!

Harlem!”■

Scientology Kirken i Harlem
TO FOR ÉNDa kirken planlagde den nye facilitet i Harlem, blev et medborgercenter tilføjet, hvor byens aktivister kan samarbejde om at forbedre samfundet.