Scientology Media Productions

Når ud til hele verden

Scientology Media Productions huser al produktionen under ét tag i et avanceret digitalt mediestudie, der er blevet bragt til live fra et klassisk Hollywood filmstudie.

Det længste igangværende studie i Hollywood – og det nyeste tv-netværk i satellit-udsendelses-universet – hører nu til den hurtigst voksende religion i verden.

Det er til rådighed på din TV-skærm i hjemmet, på din bærbar, tablet, din telefon, og det sendes fra en ultramoderne facilitet med betydningsfulde historiske rødder.

Scientology Media Productions (SMP), beliggende i hjertet af tv-verden i Los Angeles, er mere end bare hjem til det nye Scientology Network. Det repræsenterer en forskel fra etablerede medier. Mens de nyeste beboere på denne smukke 3,6 tønder ejendom er novicer sammenlignet med andre store tv-stationer, ser det ved første øjekast ud som en David og Goliat-historie.

Scientology Media Productions kamerahold
I BEVÆGELSE Et kamerahold går ned ad en historisk korridor på SMP, Hollywoods ældste forsatte igangværende studie, hvor de passerer plakater fra fortællinger L. Ron Hubbard skrev for Hollywood.

Men når det kommer til forskning, design og indretning af studierne med det fineste udstyr, personale og topmoderne teknologi, vender Scientology Network disse roller – selv blandt netværker, der har udsendt længere, end Scientology har været en religion.

”Du vil se for dig selv, at sammenlignet er dette sandsynligvis det bedste studie i Los Angeles, basta.” sagde en medie-konsulent. ”Alle [på SMP] arbejder bogstaveligt talt på en af de mest avancerede medie-ejendomme i verden.”

”Dette projekts niveau af kvalitet og kompleksitet er enestående,” ifølge Chan Mahon, en leder af IMT (Integrated Media Technologies, Inc.). ”Jeg arbejder for en masse af de bedste studier i byen. Ingen i mine 15 års erfaring har skabt noget så fænomenalt som det her.”

Men at få Scientology Media Productions til en tilstand, hvor de stod parart, var langt fra en nem opgave. Flere år med strategisk planlægning skabte fundamentet, for hvad der nu er dukket frem. Under vejledning fra religionens kirkelige leder, mr. David Miscavige, blev den planlægning til en sammenslutning af det rigtige udstyr, top-professionelle i industrien og Kirkens medarbejdere for at gøre Scientology Network og dens indhold til en realitet.

Irwin Miller, der er chefdesigner for SMP-projektet fra designerfirmaet Gensler, bemærkede at det professionelle tilsyn, som ville blive et kendetegn for projektet, begyndte fra starten af renoveringen af det historiske studie.

”Niveauet af de eksperter, der blev bragt ind i det her projekt [for] historisk bevarelse, var virkelig vidunderligt. De tog sig af detaljer, som man bare ikke ser på andre projekter.”

Fra restaurering af hundrede år gamle studier, til at bemande alt fra scenearbejdere til instruktører, fra scenemalere til live-talenter, det blev alt sammen forenet, idet planer for Scientology Network rykkede fremad. Og det begyndte med ejendommen.

En SMP-tekniker bemærkede, at for bare en af opgraderingerne: ”Trak vi 13.000 kilo kabler”, som så blev erstattet med 43 km fiberoptiske kabler, der forbinder hver eneste scene, studie og kontor på ejendommen.

”De fleste studier i Hollywood har en masse historisk udstyr. Man prøver ligesom at fortsætte og prøver at opdatere udstyret, som tingene udvikler sig, og teknologien forandrer sig,” sagde en konsulent. ”Målet her var: ’hvordan ville det perfekte studie for det 21. århundredes medier se ud?’ Så det var en kombination af at se et topmoderne studie og en bemærkelsesværdig historisk præservering ske på én gang. Og det blev til et magisk sted foran alle vores øjne. På de fleste steder, rundt omkring i byen, har de udstyr, der er årtier gammel. Her er det hele nyt.”

Tja, næsten alt. Arbejdet begyndte, sagde Mahon, med Studie A. Det begyndte med belysning – hundredvis af individuelle tv-lys hang fra tagspærene – som i gamle dage. ”Gamle lysteknikere kommer ind og ser denne scene, og de er ligesom: ’Wow, det her ser vi ikke længere.’”

På en opgave
PÅ EN OPGAVE Med 20 kamerahold stationeret over hele kloden, byder Scientology Network på historier om overtrædelser af menneskerettighederne i verden og succeserne fra dem, der arbejder til gavn for menneskeheden.

Moderne TV-lys bliver rejst op og hængt fast i lysgrupper på gitter, en proces, der letter vedligeholdelse, men kan begrænse kreativiteten af den individuelle placering af lys. I Studie A blev hver af de mere end 200 lys rejst ned individuelt, ved at bruge et traditionelt remsystem, så skilt ad, renset, omkalibreret og omplaceret.

Scientology Media Productions kamerahold i Europa
Scientology Media Productions kamerahold i Afrika

Og det er bare en af de tre scener på SMP. Mens alt brugbart udstyr i studierne blev bevaret, blev en stor del af teknologien erstattet og opdateret. ”Vi bragte moderne teknologi til en 57 år gammel scene,” sagde Mahon.

Scientology Media Productions kamerahold
FRA ALLE VINKLER Kamerahold uddannes i den seneste teknologi for at kunne skabe high-definition video, drone-filmoptagelser og fotografier, ved begivenheder, der udfolder sig hvor som helst i verden.
Scientology Media Productions kameramand

Til forskel fra en lokal kanal, eller endog et nationalt netværk, sender Scientology Network til hele planeten – og vil rapportere fra hele kloden. For at gøre det nemmere at indsamle det niveau af nyheder og information fik Scientology Kirken fat på industriens veteraner, som uddannede 20 hold af korrespondenter – og de blev derefter placeret, hvor de hurtigt kunne tage til steder, hvor der var brug for dem. Udover kameraoperatører, omfatter holdne lysteknikere, fotografer, mixere og filmredaktører.

Udover holdne i Los Angeles-området, på Flag Landbasen og om bord på Freewinds – Kirkens søgående religiøse fristed – har Scientology Network hold i Europa, Rusland, Storbritannien, Latinamerika, Australien, Canada, Afrika og Asien.

Medarbejderne på Scientology Media Productions omfatter Kirkens medarbejdere og menighedsmedlemmer, i tillæg til professionelle inden for branchen. Adskillige af medarbejderne delte deres syn af SMP med Freedom.

”Vi følger en religiøs bevægelse, der vokser hver dag og minut for minut og sekund for sekund,” sagde den administrerende direktør på SMP. ”Og vores korrespondenter på jorden er klar til at tage til den næste ting … og til den næste ting … og sikre sig, at vi får, hvad der skete, når det sker. Det er den mest bemærkelsesværdig ting.”

Scientology Media Productions
INDKOMMENDE VIDEOKLIP Alle videooptagelser fra hver eneste historie på Scientology Network, uanset om det er fra mandskab, der dækker lokale arrangementer, eller historier om humanitære indsatser over hele verden, strømmer gennem Central Ingest på Scientology Media Productions.
Scientology Media Productions. Et eksempel af en optagelse, der er kommet igennem Ingest
Scientology Media Productions. Et eksempel af en optagelse, der er kommet igennem Ingest
Scientology Media Productions. Et eksempel af en optagelse, der er kommet igennem Ingest
KERNEN FOR KOMMUNIKATION Central Ingest beskriver ikke kun et sted, men en proces. Det er her, at optagelser fra de globale korrespondenter modtages og stilles til rådighed til resten af studiet, hvor de redigeres, bliver tillagt musik og mixes af højt uddannede tekniske medarbejdere, der bruger avanceret teknologi til derefter at sende historier tilbage til verden.

Med denne dækning kan Scientology Network rapportere historier fra hvor som helst, og det starter med rå filmmateriale, der kommer ind til SMP. ”Det kan komme fra hele planeten. Uanset hvor du er, om du er i Australien, i Afrika eller Mexico, modtages alle dine optagelser eller fotografier her i Central Ingest,” forklarede en af medarbejderne fra Central Ingest-holdet. ”Vi kalder dette rum Ingest, på grund af den kendsgerning, at vi tager medieindholdet ind i vores system og putter det så i et format, som kan bruges af alle andre områder på ejendommen.”

Og dette er, hvor det hele begynder. Det hele ryger ind i systemet og går så ud til vores servere. Det ankommer her, og så kan det ses øjeblikkeligt … i et hvilket som helst redigeringslokale, hvad enten det er i Broadcast-området eller Internationale Events-området – det kan ses bogstaveligt talt hvor som helst på denne ejendom.”

Den administrerende direktør bemærkede, at kamerahold ”er grundlæggende set vores korrespondenter på stedet, som sender historier ind, gode nyheder, hvad de lokale scientologer eller kirker gør for at hjælpe samfundet. Så sender redigeringshold det over til afdelingen for visuelle effekter, hvor den endelige grafik bliver placeret … og det bliver givet til musik på samme tid. De fleste af vores shows modtager musik fra start til slut, fordi vi er i stand til at gøre det,” tilføjede hun. ”Det modtager den færdige miksning i vores store Sunset Studio mastermikserrum.”

Visuelle effekter
VISUELLE EFFEKTER MED ET FORMÅL Yderst sofistikeret og nyskabende teknologi gør mandskab i stand til at producere de mest avancerede visuelle effekter inden for filmindustrien i dag, og det sker alt sammen i studierne på Scientology Media Productions.
Scientology Media Productions. Eksempel af visuelle effekter
Scientology Media Productions. Eksempel af visuelle effekter
Scientology Media Productions. Eksempel af visuelle effekter
Scientology Media Productions. Eksempel af visuelle effekter
Scientology Media Productions. Eksempel af visuelle effekter
Scientology Media Productions. Eksempel af visuelle effekter
Scientology Media Productions. Eksempel af visuelle effekter
Scientology Media Productions. Eksempel af visuelle effekter

En digital kunstner, som arbejder i Musik – og arbejder hurtigt – fortæller, at udstyret og medarbejderene på SMP gør ham i stand til at skabe musik omkring fire gange hurtigere en industriens standard. ”Hvorimod industrien måske bruger en uge på at skrive musik til et tv-show, med et hold af folk,” sagde han, ”kan jeg stort set skabe musik for en halvanden time lang dokumentarfilm på en dag.

Det afhænger af programmet. Hver dag får jeg noget andet. Jeg skal måske skabe rock musik. Jeg skal lave elektronisk musik. Jeg skal skabe stemningsmusik …”

”Her i Musikskrivning,” bemærkede han, ”har vi dybest set tusinder og atter tusinder af lyde, som vi øjeblikkeligt kan finde frem. Hvis jeg laver noget for Afrika, har jeg alle mine afrikanske lyde. Hvis jeg har brug for noget til … Australien … har jeg didgeridoos og forskellige etniske slagtøjs-instrumenter. Men hvis jeg gerne vil, kan jeg skabe lyder det ikke eksisterer … lyde fra bunden … syntetiske lyde. Jeg kan tage ægte lyde og lave dem til, hvad end jeg ønsker at skabe, hvilket humør jeg ønsker at give.”

Musikmanden
MUSIKMANDEN En af medarbejderne, der er musiker, sidder med sin guitar foran en synthesizer og skaber og indspiller musik, der vil ledsage programmeringen på Scientology Network. I dette forbløffende musikskrivningsrum er han i stand til at skabe musik i alle genrer, alle tempoer, til alle formål. Om shows skal bruge reflekterende, inspirerende, ambitiøst eller lokalt musik fra hele verden, er SMP fuldt udstyret til det hele.

Men hans job er mere end bare at trykke på knapper. ”Formålet,” sagde han, ”er at skabe en stemning og emotion og støtte et budskab. Vi dækker alvorlige problemer i livet … ting, der faktisk sker på planeten, og jeg er nødt til at lave musik, som repræsenterer det korrekt.”

Cary Butler, den overordnede mixer på Scientology Media Productions, beskriver mastermikserrummet som stedet, hvor det hele bliver sat sammen.

”Jeg har har været til stort set alle studier i L.A., og L.A. betragtes som det øverste, eliten af lydstudier,” sagde han, idet han pegede mod sit arbejdsmiljø. ”Dette lokale er, jeg ville sige, det bedste mixerstudie, jeg nogen sinde har været og arbejdet i.

Den person, som designede det akustisk, som skabte lokalet, var ligesom givet carte blanche til at gøre, hvad han ønskede – først skaber du dette lokale, og så bygger vi resten af bygningen rundt om det. Nøglen var at få dette lokale til at blive perfekt. Så det var det, han gjorde,” sagde Butler.

”L. Ron Hubbard var en hi-fi entusiast. Og tog sig meget af, hvordan ting lød, og til et punkt, hvor han skrev over 400 tekniske udstedelser om lyd, såvel som film og alt, hvad vi gør i post-produktion. Som en lydmikser, vidste han, hvad vi burde gøre, det var forbløffende. Så alt i dette lokale, vi følger grundlæggende set, hvad han beskrev. Han fremlagde det virkelig – det er næsten en trin-for-trin tjekliste for, hvordan man kommer fra A til Z og alle trinnene i mellem,” bemærkede Butler.

”Vi er stort set det sidste trin, før det går ud til resten af verden,” sagde han. ”Det er en fed følelse at vide, at man arbejder på noget i dag, som hele planeten, bogstaveligt talt, om en dag eller to, vil se og høre.”

Og det afspilles ikke bare i Hollywood.

”Jeg kender ikke nogen, som gør alt, hvad de gør, på 17 sprog, du ved, det er bare helt uhørt,” lo han. ”Der findes oversættelsesfirmaer, hvor det er alt, hvad de gør. Men de skriver ikke musik, redigerer, forfatter, mikser eller producerer alt. Tja, vi gør det hele på en daglig basis.

Vi gør en forskel. Det gør vi virkelig. Vi frelser verden en mixning af gangen.”

Alt på SMP – udstyret, lydstudierne og optagelses- og mixer-rummene, filmredigeringsrum, computere, evnen til at sende og modtage digital information med forøget hastighed og så meget mere, gør det muligt, at alt arbejdet på shows gøres på denne ejendom. Der er bogstaveligt talt intet, der bliver gjort udenfor dette studie, hvilket også er ”uhørt”.

Alt på SMP – udstyret, lydstudierne og optagelses- og mixer-rummene, filmredigeringsrum ... og så meget mere, gør det muligt, at alt arbejdet på shows gøres på denne ejendom.

Med dens 43 km med kabler af fiberoptik, 98 servere til billedgengivelse og 21 arbejdsstationer til billeder, er den avancerede teknologi på SMP endnu mere enestående, når man overvejer, at det har til huse i et perfekt restaureret 106 år gammelt studie.

Den kendsgerning, at dette nye netværk sender fra det længste forsat kørende studie i byen, er ikke noget, som medarbejderne, der arbejder her, har glemt.

”Der er ikke noget bedre end at gå gennem korridoren, hvor man ved at det gamle Hollywood, begyndelsen på hvordan vi fortæller historien om røvere og soldater, og cowboys og indianere, og kvinder i nød og detektiver og alt det der, oprindeligt fandt sted,” sagde den administrerende direktør.

”Det er virkelig det ultimative af gamle Hollywood, der møder nutidens dag. Det er meget tilfredsstillende som kunstner at arbejde her og levere et stykke kunst, der vil forandre verden,” tilføjede hun. ”At skabe fjernsyn, der vil påvirke nogen og hjælpe dem til at leve et lykkeligere og bedre liv, hvad mere kan man ønske sig?”