En hundred år gammel arv. Det lille teater
Det Lille Teater Det blev oprindeligt skabt som studiets fremvisningslokale, og den historiske biograf er nu blevet fuldt restaureret og ser ud, som den gjorde i det tidlige 20. århundrede.

Scientology Media Productions

En hundred år gammel arv

Scientology Network studiet i hjertet af det historiske Hollywood genopliver en kreativ tradition.

I 1912 kom Siegmund Lubin en filmproducent fra Philadelphia til Los Angeles og byggede et filmstudie. Filmindustrien var stadig i sin teknologiske barndom. I 15 år ville biografpublikummet ikke høre en skuespiller tale på film.

The Hazards of Helen, 1915
gcui_freedommag:gcui_freedommag:201803-scientology-network-a-century-long-legacy-img2-alt
The Hazards of Helen, 1915

Lubin specialiserede sig i at skabe undervisningsfilm i hans filmstudie, men ejendommen begyndte sin lange periode indenfor underholdning året efter, da det blev købt af et nyt produktionsselskab, der begyndte at skabe masser af korte komediefilm og westerns.

gcui_freedommag:201803-scientology-network-a-century-long-legacy-lubin-films
gcui_freedommag:201803-scientology-network-a-century-long-legacy-lubin-films
gcui_freedommag:201803-scientology-network-a-century-long-legacy-lubin-films
Siegmund Lubin

I 1920 så skuespiller Charles Ray potentialet i denne perfekt beliggende ejendom midt i Hollywood og købte den. Ray sørgede også for forskønnelsen af ejendommen og byggede de røde murstensstrukturer, der i dag giver ejendommen dens historiske charme. Men Rays mest imponerende bedrift var at bygge et lydstudie, der var anderledes end noget andet før det, som blev kaldt af Moving Picture News: ”det sidste ord om skabelsen af studier.” At det var omgivet af glas fra loftet til bunden, gjorde det topmoderne for fotografering om dagen og natten.

Charles Ray Productions
Charles Ray film
Charles Ray Productions, 1923

Rays store satsning var den uhyrligt dyre (på det tidspunkt) film, med et budget på $800.000, The Courtship of Myles Standish. Da filmen floppede, gik Ray fallit. Salget af studiet tiltrak Ralph M. Like, en ingeniør, som udviklede et system til lydoptagelse på film. Det blev omdøbt til Sunset Studio og var i gang igen, med et nyt lydstudie, der producerede westerns i løbet af 1930’erne. Den ikoniske instruktør John Ford filmede sin fortælling fra 1937, Hurricane, i dette studie. I 1937 blev også en ung forfatter ved navn L. Ron Hubbard ansat for at tilpasse en af hans romaner til en film-serie på 15 episoder, The Secret of Treasure Island.

I slutningen af 1930’erne begyndte Monogram Pictures og Allied Artists også at leje Sunset Studio, og mellem 1942 og 1965 var det en af de mest stjernebesatte studier i Hollywood. Anthony Quinn begyndte som skuespiller på studiet i Black Gold. Barnestjerne Roddy McDowell optrådte på studiet i filmen Kidnapped. Gary Cooper prydede lydstudierne i to film, Friendly Persuasions og Love in the Afternoon, den sidste film med Audrey Hepburn.

Joel McCrea oplyste det travle studie i The Oklahoman, og et par år senere så studiet Vincent Price optræde i House on Haunted Hill, og Rod Steiger spillede Al Capone. I 1961 arbejdede Charlton Heston og Sophia Loren sammen der i den imponerende film El Cid. Og i 1965 var Elvis Presley i studiet for at spille i sin film Tickle Me.

Rod Steiger i Al Capone
Rod Steiger i Al Capone, 1959

I løbet af denne tid skabte Sunset Studio også sådanne kulturelle klassiske film som Invasion of the Body Snatchers og Riot in Cell Block 11.

The Body Snatchers
Elvis Presley. Tickle Me

I 1966 blev Allied Artists tvunget til at ophøre med produktionen på grund af økonomiske problemer, og tre år senere købte ColorVision studiet og lejede det ud til uafhængige produktioner. Men da ColorVision gik fallit i 1969, var det nu historiske studie på auktion igen. Den nye køber var Los Angeles’ lokale offentlige tv-station, KCET, som fra den ene dag til den anden blev ejeren af det største produktionsstudie for offentligt tv.

Carl Sagan’s Cosmos
Carl Sagan’s Cosmos, 1980

I 1975 byggede KCET en ny murstens-administrationsbygning på ejendommen og skabte så mindeværdige programmer som Carl Sagans’ Cosmos og antologi-programmet, som omfattede klassiske udenlandske film, Film Odyssey, hvor pioneren indenfor filmkritik Charles Champlin var vært.

KCET’s tid på ejendommen sluttede den 25. april 2011, da dens ledere bekræftede Scientology Kirkens erhvervelse af filmstudiet.

Efter en omhyggelig restaurering og teknologisk investering genåbnede den historiske ejendom den 28. maj 2016 som Scientology Media Productions (SMP). Den er nu hjem til det 21. århundredes topmoderne teknologi, og det berømte studie fra Hollywoods Gyldne Æra er endnu engang i fuld aktivitet og udrustet til at udbrede budskabet fra verdens yngste større religion på en global skala.