Scientology Network

Freedom TV

Freedom TV

Tidsskriftet Freedom forbereder sig på at placere sin banebrydende dybdeborende journalistik i æteren.

Tidsskriftet Freedom, har siden det blev grundlagt af Scientology Kirken for 50 år siden i år, nydt godt af en farverig historie som en undersøgende journal. Det kendetegnes af dets kompilering af en imponerende liste af afsløringer om problemer, der er af betydning for offentligheden: krænkelser af menneskerettighederne, regeringens hemmeligholdelse og offentlighedens ret til at vide, offentlig korruption, uretfærdighed og overgreb i den psykiske sundheds navn. Nu, med lanceringen af Scientology Network, er Freedom på vej ind i en ny verden af journalistisk mulighed med den kommende produktion af Freedom TV, som har dets hovedkvarter på Scientology Media Productions i Los Angeles.

Freedom TV vil byde på nyheder, rapporter om offentlige anliggender, dokumentar-stil undersøgelser og bag-scenen-arbejde, der ligger vægt på journalistisk etik og dækker historier, som selskabs-kontrollerede etablerede medier vælger at ignorere: saglig og ansvarlig dækning af social retfærdighed, individuelle rettigheder og social reform.

Tidsskriftet Freedom har længe været stemmen for Kirken, og dens mission har altid været at undersøge problemer af betydning for offentligheden og afdække utallige sandheder. Men det har også været en stemme for de magtesløse. I medieomgivelser, der er dominerede af kraftfulde, private, kommercielle interesser, har mulighederne for pålidelige, velunderbyggede og veldokumenterede dybdeborende journalistik – ukontrolleret af særinteresser – aldrig været bedre.

I 1970’erne afslørede journalister for Freedom eksistensen af psykiatriske ”arbejdslejre” i Sydafrika, der resulterede i regeringsreformer, for hvad Verdenssundhedsorganisationen kaldte et ”slave-handels”-netværk. Det afslørede CIA’s hemmelige tankekontrol-eksperimenter under det tophemmelige MK-ULTRA-program. Freedoms undersøgelser af den hemmelige testning af kemiske og biologiske våben i USA af militæret førte til kongressens reformer. I 1990’erne afslørede tidsskriftet Freedom regeringens tilsløringer relateret til Golfkrigssyndromet. Og Freedom, ifølge historien, tog en lederrolle ved at give befolkningen adgang til regeringens information – gennem dens nyhedssider og ved domstolene – for at beskytte og ekspandere den amerikanske lov om aktindsigt.

Freedom TV vil følge de traditioner, for at give Scientology Network en ny slags journalistisk frihed.